1. Sağlık Turizmi Zirvesi Alanyada Yapıldı

1. Sağlık Turizmi Zirvesi Alanyada Yapıldı
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yılmaz, kentte 2015 yılında sağlık alanında turist sayısının yüzde 40, cirosunun da yüzde 38 oranında arttığını söyledi.
Alanya Sağlık Turizmi Derneğince (ALSTUD) 1.  Alanya Sağlık Turizmi Zirvesi düzenlendi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Necat Yılmaz, bir otelde düzenlenen zirvede yaptığı konuşmada, sağlık turizminin son yıllarda  Türkiye'de de önem kazandığını ifade etti.

Türkiye'nin sağlık turizmi açısından dünyada altıncı sırada yer aldığını söyleyen Yılmaz, "Ülkemizi ilk 3. içerisine taşımak için başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm Bakanlık çalışanları olarak emek göstermekteyiz." diye konuştu.

Yılmaz,  Antalya'nın turizmin başkenti ve önemli bir turistik merkez olduğunu belirterek, önemli bir turizm potansiyeline sahip  Alanya'nın da sağlık turizminden pay almaya aday bir ilçe olduğunu söyledi.

Alanya'da 300 yataklı bir hastanenin devreye girmesiyle sağlık turizmine katkıda bulunacaklarına işaret eden Yılmaz, "Sağlık turizminin geliştirilmesi, turizmin bulunduğu dar boğazdan kurtulması için gereklidir.  Antalya'da 2015 yılında sağlık turisti sayısı yüzde 40, cirosu da yüzde 38 oranında artmıştır. Umarım 2016 yılında bu sayı daha da artar." sözlerine yer verdi.
Nakitbahis />
Yılmaz, Bakanlığın çalışmalarında  İstanbul,  Ankara,  İzmir,  Muğla ve  Antalya'nın sağlık turizminin geliştirilmesinde öncelikli iller arasında yer aldığını belirtti.

"Dünyada, sağlık turizmi geliri 1 trilyon doları bulacak"

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve ALSTUD Kurucu Başkanı Dr. Tevfik Yazan, ilçenin sağlık turizmindeki yön haritasını belirlemek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Sağlık turizmiyle ilgili dünyada artan bir trend olduğunun altını çizen Yazan, "Geçen yıl itibariyle 7 milyonun üzerinde insan, şifa bulmak amacıyla seyahat etmiş. 2020 yılına kadar sağlık turizminden edilen rakam ise 1 trilyon doları bulacağından bahsediliyor." dedi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de  Alanya'nın sadece turizmde değil sağlıkta da  Türkiye'nin gözdesi olacağını vurguladı. İlçenin 79 ayrı milletten 37 bin yerleşik misafiri ağırladığını dile getiren Tanrıseven, "Alanya'nın sağlık turizminde  İstanbul'dan sonra ikinci merkez olacağına inanıyorum. Son yıllardaki çalışmaların da bunun kanıtı olduğuna inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Zirveye, eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  Abdurrahman Arıcı,  AK Parti  Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu,  Antalya Büyükşehir Belediyesi  Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney,  Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü  Erol Sayın,  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi  Rektör Yardımcısı  Fatih Gültekin,  Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı  Burhan Sili ve çok sayıda turizmci katıldı.