Alanya'da böbrek kanserine laparoskopik tedavi!

Alanya'da böbrek kanserine laparoskopik tedavi!
Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi, böbrek ve üreter kanseri ameliyatını geleneksel yöntemlerin dışında laparoskopik cerrahi ile gerçekleştirerek Alanya'da bir ilke imza attı.

KAPALI NEFROÜRETEREKTOMİ VE PARSİYEL SİSTEKTOMİ

Bu cerrahi yöntem çok küçük birkaç kesi yapılarak özel ameliyat ekipmanları ile yapılmaktadır. İleri uzmanlık ve deneyim gerektiren bu ameliyatı gerçekleştiren Başkent Üniversitesi Hastanesi Üroloji kliniği hekimleri başarılı işlem sonrası objektiflerimize yansıdı. Konu hakkında Alanya Postasına açıklamada bulunan üroloji uzmanı operatör doktor Mubariz Aydamırov, operatör doktor Nasır Yılmaz ve profesör doktor Müslüm Ahmet Tunçkıran birkaç mini kesiyle hastanın kanserli kitlesini vücut dışına çıkararak iyileşme döneminin minimal seviyeye kısaltılması ve 5 gün içerisinde hastanın günlük hayata dönmesinin mümkün olduğunu açık ameliyatlardaki kanama ve kan kaybı riskinin çok büyük oranda ortadan kalkmasının mümkün olduğunu vurguladı. ​

TÜMÖRSÜZ VE KALİTELİ BİR YAŞAM

Başkent Üniversitesi Hastanesi Üroloji kliniği hekimleri: mesane kanseri konusunda; erkek ve kadınlarda küçümsenmeyecek şekilde sık görülen bir kanser türü olduğunu vurguladı. Mesane kanseri tedavisinde zamanında müdahalenin yapılmasıyla tamamen iyileşmenin mümkün olduğunu ayrıca vurguladı.