Alanya'ya Bilim ve Teknoloji TIR'ı ile sağlık ve Bilim Hizmetleri geldi

Alanya'ya Bilim ve Teknoloji TIR'ı ile sağlık ve Bilim Hizmetleri geldi
Kepez Belediyesi'nin mobil sağlık merkezi ile bilim eğitimini destekleyen Bilim ve Teknoloji TIR'ı, Alanya İskele Şelale Meydanı'nda vatandaşlara hizmet veriyor. Hem sağlık taramaları hem de bilimsel eğitim fırsatları sunuyor.

Kepez Belediyesi mobil hizmetlerle ilçeden ilçeye koşuyor. Kepez’in kanser ve göz tarama hizmeti veren Mobil Sağlık Merkezi ile çocuk ve gençlere bilimi sevdirmeyi hedefleyen Bilim ve Teknoloji TIR'ı, Alanya’da hizmet veriyor. Alanya İskele Şelale Meydanı’nda kanser ve göz tarama hizmetlerinden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabilecek. Göz sağlığı taramasında; göz numara ölçümü ve göz tansiyonu, kanser taramalarında; meme (40-69 yaş), rahim ağzı (30-65 yaş) ve bağırsak kanseri (50-70 yaş) taraması gerçekleştiriliyor.

Bilim ve Teknoloji TIR'ı, çocuk ve gençleri bilimin farklı yönleriyle buluşturuluyor. Bir bilim merkezini içine sığdıran Bilim ve Teknoloji Tır’ında; yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alan, maddenin halleri, motorlar, robotik, 3 boyutlu yazıcılar ve sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips, astronot, beyin dalgaları, İha yer istasyonu, hologram teknolojileri bulunuyor.