Emekliler için çalışma hayatıyla ilgili yeni düzenleme gündemde

Emekliler için çalışma hayatıyla ilgili yeni düzenleme gündemde
2024 yılında emekliler, bekledikleri zam haberiyle karşılaşamadı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseltildi ama emekliler, alım güçlerinin azalmasından dolayı artışı yetersiz buldu. Cevdet Yılmaz ise yeni çalışmalara yönelik hazırlıklar için onay verdi.

Ekonomi 2024 yılında milyonlarca emekli beklediği zam haberini alamadı. En düşük maaş 10 bin TL’ye yükseltildi. Ancak emekliler, alım gücünün azalmasından dolayı artışı yeterli bulmadı. Cevdet Yılmaz yeni çalışmalar için yeşil ışık yaktı…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, A Haber’in konuğu oldu. Emekliler hakkında konuşan Yılmaz, özel bir çalışmanın dolacağını aktardı.

31 Mart yerel seçimlerde milyonlarca emekli AK Parti’ye tepki olarak sandık başına gitmemişti. Bekledikleri zam artışını göremeyen emekliler, tepkisini sandıkta gösterdi.

EMEKLİLER İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi. A Haber yaptığı açıklamada yeni bir çalışma müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, konu üzerinde çalıştıkları belirtti ve sözlerine devam etti;

“Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır.Enflasyonu düşürmeye kararlıyız, geçmişte de bunu yapabilmiş bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon düşecek.”

“Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır.

Enflasyonu düşürmeye kararlıyız, geçmişte de bunu yapabilmiş bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon düşecek.”