Türkiye'de Otomotiv Satışlarında Büyük Artış! Şubat Ayının Liderleri Belli Oldu

Türkiye'de Otomotiv Satışlarında Büyük Artış! Şubat Ayının Liderleri Belli Oldu
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında Şubat 2023'te satışlar yüzde 30,6 oranında arttı. Fiat, Renault ve Citroen en çok tercih edilen markalar arasında yer aldı.

Türkiye otomotiv pazarı, 2023 yılının Şubat ayında önemli bir büyüme kaydetti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) açıkladığı verilere göre, otomobil ve hafif ticari araç satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %30,6 artarak 105 bin 990 adete ulaştı.

Otomobil Satışlarında Büyük Sıçrama

Şubat ayında otomobil satışları, %39,67'lik bir artışla 82 bin 277 adete yükseldi. Bu artışta en büyük payı Renault aldı; marka, 11 bin 468 otomobille en çok satış gerçekleştiren marka oldu. Fiat ve Citroen sırasıyla 7 bin 468 ve 5 bin 664 adetle takip etti. Bu sonuçlar, Türkiye otomobil pazarında markaların rekabetçi pozisyonlarını ve tüketici tercihlerindeki değişiklikleri gözler önüne seriyor.

Hafif Ticari Araç Pazarı da Yükselişte

Hafif ticari araç satışlarında da benzer bir eğilim gözlendi. Fiat, 6 bin 92 adetle sektörün lideri olurken, Ford ve Volkswagen sırasıyla 5 bin 194 ve 2 bin 542 satışla izledi. Bu segmentte de satışlar yüzde 6,6 oranında artış göstererek 23 bin 713 adete ulaştı.

Lüks Otomobil Segmentindeki Durum

Şubat ayı, lüks otomobil segmentinde de hareketli geçti. DS, Porsche ve Lexus gibi markalar ön plana çıkarken, Togg ve Tesla gibi yeni nesil markaların da satış performansları dikkat çekti. Lüks segmentte, toplamda 209 DS, 93 Porsche ve 33 Lexus satıldı.

Türkiye otomotiv pazarındaki bu artış, sektörün dinamiklerinin yanı sıra tüketicilerin araç tercihlerindeki çeşitliliği de gözler önüne seriyor. 2023 Şubat ayı, hem otomobil hem de hafif ticari araç segmentlerinde markalar arası rekabetin ve tüketici ilgisinin yoğun olduğu bir dönem olarak kayıtlara geçti.