Çinli heyet Alanya'da

Çinli heyet Alanya'da
Tıp Uzmanı da olan Uygur Türkü asıllı Çin vatandaşı Prof. Dr. İsmail Erkin ve beraberindeki işadamlarından oluşan Çinli heyet, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret ettiler..

Alanya’ya yapılacak yatırımlar konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, birçok alanda faaliyet gösteren Çinli işadamlarına turizmden tarıma, tarımdan sağlık ve spor turizmine kadar bölgedeki fırsatlar hakkında bilgi verdi. 

ÇİNLİLER İÇİN BİR BAŞLANGIÇ OLABİLİR

Çinli işadamları da Alanya’ya hayran olduklarını dile getirerek turizm ile başlayıp birçok alanda Alanya’ya yatırım yapmayı planladıklarını söylediler. Çinli heyet ayrıca planladıkları yatırımları yapmaları halinde Çinlilerin Alanya’ya gelmeleri konusunda önemli bir başlangıç yapacaklarına da inandıklarına işaret ettiler. Çinli heyette Liming Huang, Hu Wei ve Yang Yang kendilerini bölgesel ekonomi konusunda bilgilendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in verdiği destekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Çin’de 22 hastanenin sahibi olan Liming Huang, Alanya’nın turizm, tarım ve sağlık sektörlerindeki potansiyelinden övgüyle söz etti.

ŞAHİN’E TEŞEKKÜR ETTİLER 
Çinli heyette enerji, sağlık ve spor turizmi konusunda uluslararası tecrübeye ait işadamlarının olması dikkat çekti. Turizm konusunda da yatırım yapmayı planladıklarını söyleyen Çinli işadamları “Başlangıç olarak çok beğendiğimiz Alanya’ya turizm yatırımı yapabiliriz. Bu başlangıç Çin halkının da Alanya’ya gelişinin kapılarını açacaktır. Daha sonra enerji ve diğer sektörlere de yatırım yapmak güzel olur. ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin’e bize gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür ederiz. Yatırım yapma konusunda aklımızdan geçen tüm sorulara cevap verdi. Buradan mutlu ve umutlu ayrılıyoruz” dediler. Şahin, çok sayıda yabancı sermayeli şirketin Alanya’da başarılı ve mutlu biçimde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek “Bizler güzel Alanya’mızda yabancı yatırımcılara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Sizlerin de burada farklı alanlarda yapacağınız yatırımlara elimizden gelen desteği vermeye hazırız” mesajı verdi. Başkan Şahin, “Alanya’mızın her sektörde bir adım ileri gitmesi için yabancı sermayeli yatırımlara önem veriyoruz” dedi.  

ŞAHİN YATIRIM YAPMAYA DAVET ETTİ 
Alanyalı iş adamlarının yurt dışında yerinde inceleme yapması ve ikili görüşmeler gerçekleştirmesi için 23 tane iş gezisi düzenlediklerini belirten Başkan Şahin, “Alanyalı iş adamlarımıza fırsat yaratmak için çok sayıda iş gezisi düzenledik. İş gezilerimiz üyelerimizin ufkunun açılması ve yeni yatırımlar yapılabilmesi için büyük önem taşıyor. Ayrıca gittiğimiz ülkelerde Alanya’mızı tanıtarak, oradaki iş adamlarına Alanya’mıza yatırım çağrısında bulunuyoruz. Bunun yanı sıra kentimize gelen yabancı yatırımcılarla da görüşerek, Alanya’mızda yatırım yapın diyoruz” dedi. Şahin Alanya’da ekonomik hareketliliğin yıla yayılması için bu tür girişimlerin önemine de vurgu yaptı.

‘ALANYA’YA HAYRAN KALDILAR’
Çinli heyetin, Alanya ekonomisi hakkında bilgi almak için ALTSO’yu ziyaret ettiğini vurgulayan Başkan Şahin, “Ziyaretimize gelen Çinli arkadaşlarımız kendi ülkelerinde, sağlık, güneş enerjisi gibi sektörlerde faaliyet gösteriyorlar. Kendilerine Alanya’mızın ekonomisi ve yatırım yapılabilecek sektörler konusunda önemli bilgiler aktardık. Alanya’mızı gezme fırsatı da yakalayan Çinli heyet, Alanya’mıza hayran kaldılar ve yatırım konusunda tekrar geleceklerinin sözünü verdiler” dedi.  

'ALANYA’DAN MEMNUN AYRILIYORLAR' 
Başkan Şahin’le görüşen Çinli heyet adına konuşan Prof. Dr. İsmail Erkin, “Çinli arkadaşlarımız Alanya’yı çok beğendi. Türkiye’ye gelmeden önce izledikleri haberlerden dolayı burada savaş ortamı olduğunu, yollarda Arap dilencilerin filan olduğunu hayal ediyorlarmış. Ama buraya geldikten sonra ülkemizi ve Alanya’yı gördükten sonra hepsinin fikri değişti. Alanya’ya aşık oldular diyebilirim. Kendi aralarında Alanya’dan ‘Cennet Şehir’ diye söz ediyorlar. Ticaret Odası Başkanımızla görüşmelerinden de çok memnun ayrıldılar. Sağolsun başkanımız Alanya’yı çok güzel tanıttı. Sektörler hakkında ve ekonomi konusunda önemli bilgiler aktardı. İnşallah Çinli heyetimiz ikinci gelişinde yatırım yapmak için gelecek” dedi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ziyaret sonrası Çinli heyete muz ürünlerinden oluşan bir paket hediye ederken Çinli heyet ise Başkan Şahin’e Çin çayı ve 2 bin 500 yıl önce yaşamış ünlü Çinli şairlerin dizelerinden oluşan ve uğur getirdiğine inanılan şiirlerden oluşan bir kitap hediye etti.