Veliler, Belek Üniversitesi'nden yurt paralarının iadesini istiyor

Veliler, Belek Üniversitesi'nden yurt paralarının iadesini istiyor
Alanya ve diğer illerden gelen veliler, Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan Belek Üniversitesi'nde yaşanan deprem nedeniyle yurttan tahliye edilen öğrencilerin ikinci dönem yurt paralarının iade edilmemesine tepki gösteriyor.

Alanya ve çevresindeki yurtlarda öğrenim gören veliler, Belek Üniversitesi'nin deprem sonrası öğrencileri tahliye etmesinin ardından yaşanan yurt parası iadesi sorununa dikkat çekiyor. Velilere göre, ikinci dönem yurt paraları söz verilmesine rağmen iade edilmedi.


Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Kadriye Mahallesi'nde yer alan Belek Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından öğrencilerini yurttan tahliye etti. Öğrencilere, yarı dönemin yurt ve yemek paralarının iade edileceği ve yurtta depremzedelere yer ayrılacağı sözü verildi.

VELİLER CİMER'E ŞİKAYETTE BULUNDU
Yurt paralarının iade edilmemesi üzerine veliler, çocuklarının mağduriyetini gidermek için Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikayette bulundular. Öğrenci velileri, ödemelerin bir türlü yapılmamasının ve yaşanan iletişim sıkıntısının çözülmesini talep ediyorlar.

'PARAMIZIN İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ'
Bir veli, yurt parasını peşin ödemenin ardından yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde anlatıyor: "Kızım ve arkadaşları için 1 yıllık yurt ve yemek parasını peşin ödedik. Ancak deprem sonrası tahliye edildiler ve iade sözü verildi. Defalarca CİMER'e şikayette bulunduk, ancak ödemeler hala yapılmadı. Biz çocuklarımızın eğitimi için fedakarlık yapıyoruz, ancak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."

YURT MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI
Yurt müdürü ise velilerin iddialarına yanıt verdi. Sözleşmelerinde iade maddesi olmadığını belirten müdür, online eğitim nedeniyle yemek paralarının iade edildiğini açıkladı. Müdür, velilerin IBAN numaralarını aldığını ve şirketin işlemi gerçekleştirdiğini ifade etti.

'MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİNE DESTEK OLUN'
Veliler, yaşadıkları sıkıntının çözümü için Antalya Belek Üniversitesi yönetimine çağrıda bulunuyor. Öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesine katkı sağlanması talep edilirken, veliler çocuklarının eğitim haklarının korunmasını istiyorlar.