ALKÜ'den 100. yıl projesi! TÜBİTAK programa dahil etti

ALKÜ'den 100. yıl projesi! TÜBİTAK programa dahil etti
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Türkiye'nin 100. yılına özel olarak hazırlanan projesiyle TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programlarına kabul edildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ), TÜBİTAK 2209-A ve 2209 B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programlarına kabul edildi. ALKÜ, Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri Eren Kocabaş, Mustafa Yüksel, Ahmet Kürşat Yıldız’ın “Cumhuriyetin 100. Yılında Havacılık Farkındalık Düzeyinin İncelenmesi- Gazipaşa Örneği” adlı projesi TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edildi. TÜBİTAK’ın kabul ettiği proje sonrası bir açıklamada bulunan Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atılgan Atılgan, “Ülkemiz havacılık sektörü gelişimleri doğrultusunda projenin amacı Cumhuriyetin 100. yılında; havacılık ve uzay bilimleri alanına yönelik eğitim fırsatlarının tanıtılması, havacılık sektöründeki uzmanlar ile Gazipaşa ilçesinde eğitim gören ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilerin tanıştırılması, atölyeler düzenlenmesi, mentorluk faaliyetlerinin yürütülmesi, hava trafik kontrolörü, pilotlar ve havacılık sektörü yöneticileri ile seminer etkinlikleri gerçekleştirilmesi sonucu bölgemizde havacılık sektörüne yönelik farkındalığın belirlenmesini sağlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler sonrasında bilimsel bir yayın üreteceğiz. Doç. Dr. Meltem Akca’nın danışmanlığında gerçekleştirilecek projenin Gazipaşa ilçesinde farkındalığın artırılarak öğrencilerin ülkemiz havacılık ve uzay sektörlerindeki gelişimine en yüksek derecede katkı sağlamasını planlıyoruz. Bizlere bu anlamda en büyük desteği veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a teşekkür ederim. Aldığımız bu destekle bende değer verdiğimiz projenin en büyük destekçisi olacağım. Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünden hareketle Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak projemizin Üniversitemize ve bölgemize fayda sağlamasını temenni ederiz.” şeklinde konuştu.

İKİ ÖNEMLİ PROJEYE DAHA ONAY
Diğer yandan ALKÜ’de 2209-A ve 2209-B kapsamında başka projelerde TÜBİTAK tarafından kabul edildi. 2209-A kapsamında ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği programı “Alüminyum Bal Peteği Sandviç Panelin İvmelenme Genlik Değerinin Geometri Optimizasyonu ile Azaltılması başlıklı projesi Akademik Danışman Dr. Öğr. Akın Oktav danışmanlığında yürütülecek. Öte yandan 2209-B kapsamında Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği “Entegre Sensör Teknolojileri ve Görüntü İşlemeyle Sürücü Güvenliği ve Trafikte İnsan Hatalarının Minimizasyonu” başlıklı projesi Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Özge Öztimur Karadağ, Sanayi Danışmanı Araştırma Görevlisi Gürkan Çelik danışmanlığında yapılacak.