MEB’den Okullarda 9 Gün Tatil Müjdesi! Öğrenciler Sevinçten Havalara Uçacak

MEB’den Okullarda 9 Gün Tatil Müjdesi! Öğrenciler Sevinçten Havalara Uçacak
MEB'den 9 günlük tatil müjdesi geldi. Öğrenci ve velileri sevindirecek açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Sabah saatlerinde duyurdu. 9 gün sürecek tatil detayları haberimizde…

Milyonlarca öğrenci yarıyıl tatilinin ardından Okul sıralarına geri döndü. Şimdi ise gözler Ara tatil tarihlerine çevrildi. Nisan ayında yapılacak olan ara tatil için farklı iddialar da var. Öğrenci ve veliler ara tatil kaç gün olacak? Bayram tatili ve ara tatil birleşecek mi gibi soruların yanıtını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen bu sorulara cevap verdi. Peki okullarda ara tatil uzayacak mı? Nisan ara tatili kaç gün olacak?

MEB'den öğrencilere 9 günlük tatil müjdesi duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre her dönemde bir hafta olmak üzere ara tatil uygulaması yapılıyor. Öğrenciler bu tatil sayesinde ilk sınav maratonlarının hemen ardından biraz dinlenme ve nefes alma fırsatı buluyor. Bu yılın nisan ayı ara tatili Ramazan bayramına denk geliyor. O sebeple de bayram tatili ve ara tatilin birleştirileceği yönünde iddialar var. Peki ara tatil ve bayram tatili birleşecek mi? MEB nisan ayı ara tatili kaç gün olacak?

meb-tatil-1.jpg

ARA TATİL VE BAYRAM TATİLİ BİRLEŞECEK Mİ?

Öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaları yakından takip ediyor. Nisan ayında ara tatil ile Ramazan Bayramı tatilinin birleşip birleşmeyeceği merak konusu. Milyonlarca öğrenci öğretmen ve Veli'nin beklediği açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi.

NİSAN AYI ARA TATİL NE ZAMAN?

2023 2024 eğitim yönetim yılında ilk ara tatil Kasım ayında yapılmıştı. Şimdi ise gözler 2 ara tatil tarihlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı 2 ara tatili tarihlerini 8-12 Nisan olarak duyurdu. Ancak aynı zamanda 10-12 Nisan arası da Ramazan Bayramı tatili olacak. Bu iki tatilin birleştirilmesi ve öğrencilerin 9 günlük tatil yapması gündemde.

meb-tatil-2.jpg

Aslında bir anlamda Ramazan Bayramı tatili ara tatile denk geldiği için öğrenciler 9 günlük tatil yapmış olacak.

2024 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Peki 2023- 2024 eğitim öğretim yılı ne zaman bitiyor soru işareti Okullar ne zaman kapanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 14 Haziran'da yaz tatiline çıkacak.

YAZ TATİLİ KISALACAK MI?

Diğer yandan bu yıl yaz tatilinin kısalacağı yönünde de iddialar var. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda yaptığı açıklamada çalışmalarım ve hazırlıklarım başladığını duyurmuştu. Yaz tatilinin kısalıp kısalmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.