MEB'den öğretmen ve öğrencileri üzen haber! Yeni eğitim-öğretim yılında artık yasak

MEB'den öğretmen ve öğrencileri üzen haber! Yeni eğitim-öğretim yılında artık yasak
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenciler ve öğretmenler için sınıflarda telefon kullanma yasağı getireceğini duyurdu.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaklaşan 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesinde önemli bir kararı duyurarak öğrencilere ve öğretmenlere telefon kullanma yasağı getireceğini açıkladı. Bakan Tekin'e göre, bu kararın temel amacı öğretmenlerin öğrencilere kötü örnek olmamak ve derslere odaklanmalarını sağlamak.

SINIF TEKRARI VE DEVAMLILIK KONUSUNDA KARARLILIK

Bakan Tekin, eğitimde başarıyı teşvik etmek amacıyla sınıf tekrarı ve devam zorunluluğunun geri getirilmesine kararlılıkla yaklaştıklarını ifade etti. Öğrencilerin bilgi seviyelerini yeterince artırmalarını hedeflediklerini belirten Bakan Tekin, bu doğrultuda sınıf tekrarının gerektiğinde uygulanacağını vurguladı.

ÖZEL OKULLARDA KAYIT ÜCRETLERİ HAKKINDA UYARI

Özel okullarda kayıt ücretleriyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, mevcut yasalara göre özel okullarda bağış zorunluluğu veya kayıt ücreti gibi uygulamaların olmadığını vurguladı. Vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı ve olası zorlamalara karşı gereken adımların atılacağını belirtti.

SERVİS VE YEMEK ÜCRETLERİ KONUSUNDA RAHATLATICI AÇIKLAMA

Yusuf Tekin, özel okullarla yapılan görüşmelerin bir diğer konusunun servis ve yemek ücretleri olduğunu açıkladı. Kamuoyunu rahatsız edecek artışlara izin verilmeyeceğini vurgulayarak velileri bu konuda rahatlattı.

Bu açıklamalar, yeni eğitim-öğretim yılına dair önemli değişiklikleri özetliyor ve öğrenci, öğretmen ve velilerin bu değişikliklere nasıl adapte olacakları merak konusu olmaya devam ediyor.