KYK yurt başvuruları başladı! Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan açıklama geldi

KYK yurt başvuruları başladı! Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan açıklama geldi
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Bak, yaptığı açıklamada başvuru tarihlerini ve detayları paylaştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılında KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurt başvurularının başladığını duyurdu. Ankara Cebeci'deki Yurt Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Bak, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla yapılan başvuruların öğrenciler için önemine değindi.

Bakan Bak, üniversite yerleştirme süreçlerinde öğrencilerin ve ailelerinin en önemli gündem maddelerinden birinin barınma ihtiyacı olduğunu vurguladı. Geçen yıl yapılan başvurularda öğrencilerin başarılı bir şekilde yurtlara yerleştirildiğini belirten Bak, bu yıl da 2023-2024 eğitim öğretim yılında 950 bin yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet verileceğini açıkladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, "GSB yurtları, öğrencilerimizin evidir, yuvasıdır. Yurtlarımız zor günlerde de aziz milletimize kapılarını açarak güçlü bir altyapıya sahip olduğunu göstermiştir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerde hep birlikte başarılı sınavlar verdik. Pandemide 150 bini aşkın misafirimize yurtlarımızda ev sahipliği yaptık. Yangınlarda, sellerde, depremlerde ivedilikle çözüm ortaya koyarak vatandaşlarımıza yurtlarımızı hazır hale getirdik." şeklinde konuştu.

Osman Aşkın Bak, yurtların sadece barınma ihtiyacını değil, beslenme, sağlık, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da hizmet sunduğunu ifade etti. Bakan Bak, Türkiye'nin diğer ülkelerden farklı olarak yüzde 98,6'sı başvuran adayları yurtlara yerleştirdiğini belirtirken, başvuru sürecinin 2 Eylül tarihinde sona ereceğini ve yerleştirme sürecinin adil, şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirileceğini aktardı.

Bakan Bak, son olarak evleri orta ve üstü hasarlı depremzede öğrencilerin de öncelik grubuna dahil edildiğini duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı, gençlere huzur, refah ve güven dolu bir gelecek sunma hedefiyle 22 yıldır çalıştıklarını vurgulayarak, devletin gençlerin emrinde olduğunu belirtti.