ALKÜ’de mezuniyet heyecanı yaşandı

ALKÜ’de mezuniyet heyecanı yaşandı
ALKÜ’de 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet töreniyle birlikte bu sene ALKÜ’den 3 bin 41 öğrenci mezun oldu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 2022-2023 Akademik Yılı’nı tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. ALKÜ Kestel Yerleşkesi Amfitiyatrosu’ndadüzenlenen törende öğrenciler heyecan dolu anlar yaşadı. Mezuniyet töreniyle birlikte bu sene ALKÜ’den 3 bin 41 öğrenci mezun oldu. Törenin ardından gerçekleştirilmesi planlanan konser ve havai fişek gösterisi Alanyalı Uzman Çavuş Alpay Aras’ın Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaralanması ve tedavi sürecinin devam etmesi nedeniyle yönetim kurulu tarafından iptal edildi. Mezun olan öğrencilere diplomalarının takdim edildiği törene, ev sahibi ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu’nun yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yılmaz Güler, ALTSO Başkanı Eray Erdem, siyasi parti temsilcileri, kurum ve dernek yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“BÜTÜN MEZUNLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Programda mezun olan öğrencilerine seslenerek duygusal bir konuşma gerçekleştiren ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, “Büyük bir heyecan ve azimle geldiğiniz okulumuzdan bugün büyük bir gurur ve başarıyla mezun oluyorsunuz. Hayatınızın en güzel ve zorlu anlarının geçtiği bu dönemde ALKÜ ailesinin kıymetli bireyleri oldunuz. Cumhuriyetimizin 100. yılının kutlandığı ‘Türkiye Yüzyılı’ döneminde, sizlerin başarılarını, azimlerini ve çabalarını takdir etmek bizler için mutluluk vericidir. Üniversite hayatı, sizleri birçok zorluğun ve engelin üstesinden gelerek büyüme ve gelişme fırsatı sunan bir yolculuk olmuştur. Sizler, başarılı bir şekilde bu yolu tamamladınız ve bu büyük başarıya ulaştınız. Öğrenim döneminizde gösterdiğiniz azim, özveri ve disiplin için hepinizi tebrik ediyorum. Bu mezuniyet töreni, sadece sizin değil, aynı zamanda ailenizin, arkadaşlarınızın ve öğretmenlerinizin de başarısıdır. Bu nedenle, burada olan ailelere, hocalarınıza ve arkadaşlarınıza minnettarlığınızı göstermeyi unutmayın. Mezun olmanın heyecanını ve sevincini yaşarken, geleceğe dair umutlarınızı da koruyun. Hayatın zorluklarıyla karşılaştığınızda, burada kazandığınız bilgi ve deneyimlerin sizi ileriye taşıyacağına inanın. Başarı için ihtiyaç duyduğunuz her şey, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!” dedi. 

AİLELER İLE AKADEMİSYENLER TEBRİK EDİLDİ

Konuşmasının bir bölümünde öğrencilerin aileleri ile akademisyenlere seslenen Rektör Vekili Gökceoğlu, “Binbirzorluklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz ve şimdi emaneti geri almaya geldiniz. Bizler de evlatlarınızın vatanımıza ve milletimize en iyi şekilde faydalı olması için üzerimize düşen öğretim görevini yapmaya çalıştık. Evlatlarınızı evladımız bildik ve bu ülkeye faydalı olmaları için onlara büyük katkılar sağladık. Şimdi bu evlatlarımızın meyvelerini verme zamanı geldi. Ülkemizi yükseltecek olan bu gençlerimizin başarıları sizlerin en büyük gururu olacaktır. Sizleri yürekten tebrik ederim. Bilimin ışığında ilerlediğiniz bu kutlu görevinizin meyvelerini her geçen yıl daha artarak toplayama başlıyorsunuz. Sizlerin emekleri ve gayretleriyle ülkemize gelecek vadeden gençlerimizi yetiştirdiniz. Bu uğurda verdiğiniz mücadele büyük bir şeref kaynağıdır. Emekleriniz için en içten duygularla teşekkür ederim” diye konuştu.

“ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLER BİZLERE EMANET”

Mezuniyet töreninde öğrencilere hitap eden Başkan Yücel, “Türkiye’nin dünyaya açılan bir turizm markası olan Alanya’mız, Alanya Üniversitesi ve ALKÜ’nün kurulması, gelişmesi ve günden güne katlanarak büyümesiyle artık bir eğitim şehri oldu. Alanya Belediye Başkanı olarak değil bir Alanyalı olarak da ALKÜ’lü üniversite öğrencilerimizin bizlere emanet olduğunu, hatta eşsiz güzellikteki Alanya’mız için bir değer olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Belediyemiz tarafından sizler için kampüs içinde Gençlik Hizmetleri Birimi’ni kurarak siz sevgili öğrencilerimiz için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Sizlere, ulaşımdan, çamaşırhane hizmetine, güzel bir vakit geçireceğiniz ofisimize kadar birçok hizmeti sunmaya çalıştık. Önümüzdeki yıllarda da siz sevgili öğrencilerimizin hayatını kolaylaştıracak birçok alanda hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

52 YAŞINDA ÜNİVERSİTE BİRİNCİSİ OLDU

Törende ikinci üniversitesini birincilikle tamamlayan 52 yaşında evli ve bir çocuk annesi olan ALKÜ Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Programı öğrencisi Esra Deniz Tarhan, tüm mezunlar adına yaptığı hitapta, “52’nci yaşıma girdiğim bugünde ikinci üniversitemden mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Bu süreçte bana destek olan aileme çok teşekkür ederim. 4 yıl süren keyifli bir eğitim sürecini geride bıraktık. Üniversitemizde en güzel günleri yaşamanın verdiği mutluluğu, en samimi dostlukların yüzümüzde bıraktığı tebessümü her zaman içimizde hissedeceğiz. Bu süreçte bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime ve gösterdikleri ilgi için tüm öğretim elemanlarımıza minnettarız. Öğrendiğimiz her şey için üzerimizde emeği olan bütün hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, öğrencilerin gök yüzene kep atmasının ardından son buldu.