Alanya'da yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı! 75 bin öğrenci derslere başladı

Alanya'da yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı! 75 bin öğrenci derslere başladı
Alanya'da yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 229 okulda 75 bin öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programıyla öğrenciler, okullarına dönmenin heyecanını yaşadı.

Alanya'da son ders zili 16 Haziran'da çalmış, 63 bin öğrenci karne almıştı. Üç aylık yaz tatili sona erdi. Öğrenciler için eğitim maratonu tekrar başladı. Alanya’da 229 okulda 62 bin örgün öğretim öğrencisi ve 13 bin 500 de açıköğretim öğrencisi olmak üzere toplam 75 bin 500 öğrencinin bugün eğitim-öğretime başladı. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Bugün saat 08.45’te Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştiridi. Alanya Bediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in konuşmalarının ardından öğrenciler şiir okudu.

ALANYA’DA OKULLAR BÜYÜK BİR HEYECANLA AÇILDI

Alanya’da okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıfa adım atan öğrenciler için uyum haftası 4 Eylül'de başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında diğer sınıflar için de 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ders zili de bugün çaldı.
Öğrenciler, okullarına kavuştu. Okullar hazırlıklarını tamamladı. Ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynaklar okullara ulaştırıldı, öğrenci güvenliği ile ilgili gerekli tüm tedbirler de alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini daha önce açıklamıştı. Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili, 10 Kasım'dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. İkinci sömestir yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan'da, bir haftalık ara tatil var. İlk ve orta dereceli okullar, 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.