Alanya'da müthiş etkinlik! DASA ve THK öğrencilere ilham oluyor

Alanya'da müthiş etkinlik! DASA ve THK öğrencilere ilham oluyor
Savunma Havacılık ve Uzay Enstitüsü Derneği (DASA) ile Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi işbirliği, Alanya Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu öğrencilerine ilham verici bir etkinlik düzenledi.

Savunma Havacılık ve Uzay Enstitüsü Derneği'nin (DASA) etkinlikleri içerisinde geleneksel hale gelen “Savunma, Havacılık ve Uzay Söyleşileri” kapsamında Alanya Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu öğrencilerine DASA Genel Sekreteri Murat Kaymakçılar tarafından Savunma, Havacılık ve Uzay konularına ilgilerini arttırıcı bir konferans verilip öğrencilerle söyleşi gerçekleştirildi.
Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Temsilciliği ile yapılan işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere yapılan bilgilendirici sinevizyon gösterisi sonrasında model uçak çalışmaları ile ilgili gösteri icra edilerek öğrencilerin ilgi tespiti yapıldı. Yapılan tespit sonuçları ve Okul Müdürü Fatma Ayan'dan alınan geri besleme ile okulda öğrencilerin yaş gruplarına uygun maket uçak kursu tertip edilecek.

KEYAOĞLU: GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU
THK Alanya Şube Başkanı Emine Keyaoğlu, "DASA, üniversite seviyesinden başlayarak, lise ve ortaokul ile ilkokul son sınıfların ağırlıklı olarak yer gruplara yönelik yaptığı konferans, söyleşi ve etkinliklerde, 0-12 yıl sonrası aralıkta Türkiye’nin mühendislerini, teknik insanlarını ortaya çıkartmaya yönelik adımlar hedefliyor. Bu etkinlik de ilkokul öğrencilerine THK Alanya Şubesi'nin katkılarıyla uygulamalı hale gelen bilgilendirme ve söyleşi faaliyeti, Savunma, Havacılık ve Uzay sektörleri adına çocukların ilgisini çeken güzel bir etkinlik olmuştur." dedi.

KAYMAKÇILAR: GELECEKLERİ İÇİN YOL GÖSTERİCİ
Savunma Havacılık ve Uzay Enstitüsü Derneği (DASA) Genel Sekreteri Murat Kaymakçılar ise "Okul Müdürü Fatma Ayan ve öğretmenleri kılavuzluğunda son 10 yılda büyük değişim ve başarı göstermiş bir okulumuz olan Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu'ndan mezun olacak çocuklarımızın sektörlerimiz konusunda bilgi sahibi olmalarından ve geleceklerini şekillendirmelerinde yol gösterici olmaktan büyük mutluluk duymaktayız" diye konuştu.