Alanya'da meslek liseleri rekor kırıyor!

Alanya'da meslek liseleri rekor kırıyor!
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz'ın aktardığına göre, Alanya'daki meslek liseleri büyük bir talep artışı yaşayarak doluluk oranını yüzde 95'in üzerine çıkardı. Mezun olan öğrenciler arasından 2 bin 45'i meslek liselerine kaydoldu.

Alanya'da 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için geri sayım başladı. İlçede yaklaşık 63 bin öğrenci, örgün eğitim kapsamında ders başı yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl, 5 bin 304 birinci sınıf öğrencisi ilk defa okul heyecanı yaşayacak.

MESLEK LİSELERİNE OLAN İLGİ ARTIYOR

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, mezun olan 4 bin 785 öğrenciden 2 bin 45'inin meslek liselerine kaydolduğunu belirtti. Yılmaz, "Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) ve MESEP kayıtları hala devam ediyor. Anadolu liselerine genellikle takdir alan öğrenciler yerleşirken, nadiren de olsa teşekkür alan öğrencilerimizin tercihleri de oldu. Ancak meslek liselerimiz, hem takdir hem de teşekkür alan öğrencilerin gözdesi oldu. Şu an itibarıyla meslek liselerinin doluluk oranı yüzde 95'in üzerine çıkmış durumda" şeklinde konuştu.

SEKTÖRÜN İHTİYACI NİTELİKLİ ELEMANLARLA KARŞILANACAK

Yılmaz ayrıca, "Verdiğimiz sözü tutarak, en kısa sürede sektörlerin nitelikli eleman ihtiyacını meslek liselerimiz ve mesleki eğitim merkezlerimiz aracılığıyla karşılayacağımıza inanıyorum" dedi. Meslek liselerine olan bu yoğun ilgi, geleceğin iş gücünün yetiştirilmesi ve sektörel ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Alanya'da meslek liselerine gösterilen bu büyük talep, eğitim ve kariyer alanındaki tercihlerin nasıl değiştiğine dair ilginç bir örnek teşkil ediyor. Öğrencilerin artık meslek liselerini, geleneksel liselerle eşdeğer birer seçenek olarak gördüğü ve bu alanda eğitim almanın gelecekte daha fazla fırsat sunabileceği bir dönüşümün içinde olduğu görülüyor.