Alaaddin Keykubat Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Alaaddin Keykubat Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileri, düzenlenen 1. Akademik Mezuniyet Töreninde kep attı.

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN ÖĞRENCİLERE “HAYATA POZİTİF OLUN” TAVSİYESİ
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileri, düzenlenen 1. Akademik Mezuniyet Töreninde kep attı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi 1. Akademik Mezuniyet Töreni, Konaklı Stadyumu’nda muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in de katıldığı mezuniyet töreni, Mehteran Takımı Ve Otantik Halk Oyunları Ekibinin sergilediği performans izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
REKTÖR PINARBAŞI “4 YENİ BÖLÜM VE 2 MESLEK YÜKSEK OKULU AÇILACAK”
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın açılış konuşması ile devam etti. Rektör Pınarbaşı, “Ülkemizin en genç üniversitesi olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz, önümüzdeki eğitim – öğretim döneminde 4 yeni bölümle sizlere hizmet verecek. Arttıracağımız kontenjanlarla yabancı öğrencide kabul ederek, üniversitemizi uluslararası bir üniversite konumuna taşıyacağız. Yine önümüzdeki dönemde sağlık ve turizm alanlında 2 tane meslek yüksek okulunun bölümleri açılacak. Sevgili öğrenciler; bundan sonraki hayatınızda sizlere başarılar diliyorum. Üniversitemizin kurulmasında emeği geçen herkes teşekkür ediyorum” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de 1.mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Dünyanın en güzel şehri olan Alanya, her yönü ile yeni misyonlara sahip oluyor. Şehrimizde 2 tane üniversite var. Bu üniversiteler Alanya’nın marka değerini arttırıyor. Mezun olan siz değerli öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum.”
Alanya Kaymakamı olarak seçkin topluluğa hitap etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, mezun olan öğrencilerin mutluluklarını paylaştığını söyledi.
KAYMAKAM TANRISEVEN “İKİ ÜNİVERSİTEMİZ EL ELE ÇALIŞARAK ALANYA’MIZI KALKINDIRACAK”
Kaymakam Tanrıseven konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Alanya Kaymakamlığı görevine başladığım dönemde Alanya’da neden Devlet Üniversitesi yok demiştim. Bu durumu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ilettim. Sayın Bakanımız aklında olduğunu söyleyerek, meclis kapanmadan onaylattı. Şuan Alanya’da biri vakıf diğer devlet üniversitesi olmak üzere iki tane üniversite mevcut. Alanya’da öğrenci olmak çok şanslı ve ayrıcalıklıdır. Kaymakamlığımız başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerimizin gelişmesi için el birliği ile çalışacağız. Bulunduğumuz yerden yetinmeyip üniversitelerimizi daha da geliştireceğiz. İki üniversitemiz el ele çalışarak Alanya’mızı da kalkındıracak.”
TANRISEVEN “GELECEĞE DAİR UMUTLARINIZI YİTİRMEYİN”
Geleceğe ilişkin hiç bir umudun yitirilmemesi gerektiğini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şöyle tamamladı: “Her konuda umutlarınızı kaybetmeyin. Asla geleceğe dair umutlarınızı yitirmeyin. Sizlere tavsiyem, öğrenmeyi bırakmayın. Her konuda atılgan olun. Hayata dair her zaman pozitif olmalısınız. Sizler bu ülkenin aydınlık yarınları, geleceğisiniz. Sizler, geleceğe umutla bakmalısınız.”
MEZUNİYET KÜTÜĞÜNE PLAKA ÇAKILDI
Protokol konuşmalarının ardından mezuniyet kütüğüne plaka çakılması ile devam eden program, Üniversite birincisi Ezgi Kutbay’ın mezuniyet konuşması ile devam etti.
Duygusal bir konuşma yaparak, herkesi ağlatan üniversite birincisi Ezgi Kutbay, “Tüm hayatım boyunca desteklerini her zaman yanında hissettiğim, benim için fedakarlıklardan kaçmayan aileme teşekkür ediyorum. Bu mutluluğu en çok yukarıda beni izleyen, benimle ağlayan, benimle gülen rahmetli annemle paylaşıyorum” dedi.
MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER KEP ATTI
Üniversite birincisi Ezgi Kutbay’ın konuşmasının ardından mezun olan öğrencilere diploma takdimi yapıldı. Üniversite birincisi Ezgi Kutbay’ın diplomasını ve hediyesini Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven verdi. Mezun olan öğrenciler hep birlikte mezuniyet yemini etti. Öğrenciler, sevinç ve gururla kep atarak program son buldu.
Program sonunda Alanya Aladddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü, katılımcılara iftar yemeği verdi.