Turizmde Artık Bahane Yok

Turizmde Artık Bahane Yok
TÜRSAB Alanya YTK devir teslim töreninde konuşan Başkan Bilal Korkmaz, yeni Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un ve TÜRSAB Genel Başkanı'nın Firuz Bağlıkaya'nın turizm sektörünün içinden geldiğini belirterek, 'Artık bahane üretecek bir şeyimiz yok, turizmde en iyi yerlere geleceğiz" dedi.

TÜRSAB Alanya YTK devir teslim töreninde konuşan Başkan Bilal Korkmaz, yeni Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un ve TÜRSAB Genel Başkanı'nın Firuz Bağlıkaya'nın turizm sektörünün içinden geldiğini belirterek, 'Artık bahane üretecek bir şeyimiz yok, turizmde en iyi yerlere geleceğiz" dedi.
.
24 Temmuz'da gerçekleştirilen Türkiye Seyahat Acenteciler Birliği (TÜRSAB) Alanya Yöre Temsil Kurulu (YTK) seçiminin ardından devir teslim töreni dün Alanya Öğretmenevinde gerçekleştirildi. TÜRSAB YTK'nin yeni Başkanı Bilal Korkmaz görevi Suat Çavuşoğlundan teslim aldı. Devir teslim törenine TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasi parti ilçe başklanları ve sivil toplum kuruluşları başkanları ve turizmciler katılım sağladı.
 

'TÜRSAB ALANYA DAHA DA AKTİF OLACAKTIR'
 
Devir teslim töreninde ilk konuşan eski başkan Suat Çavuşoğlu, "Bugün 6 yıldır başkanlığını eski adı ile TÜRSAB Alanya BYK şimdiki adı YTK'daki görevimi devir edeceğim. Son 2 yıldır Türkiye'deki krizden dolayı Türkiye'ye girişlerde sıkıntı yaşadık.  Fakat 2018 yılı itibariyle yoğun bir şekilde yükselişteyiz. Hedefimiz 40 milyon ve 40 milyar dolar. Bu 40 milyar doların yüzde onunu biz Alanya'mıza alıyoruz.  Dolayısıyla Alanya'daki TÜRSAB bizim için çok önemli. Aynı zamanda da çok zor. Özellikle Alanya'nın çok geniş olması kontrol edilmesinin noktasında zorluklar çekiliyor. Ben inanıyorum ki yeni yönetimimiz bu zorlukların üstesinden gelecektir ve TÜRSAB Alanya'yı daha da ileri taşıyacaktır. Kendilerine desteklerim sonsuz olacaktır. Alanya'da 72 kilometrelik bir sayı bandı, 300 bin nüfus, 30 bin yabancı ve 200 bin civarında otel yatağı olmasıyla bir çok ilden daha büyüktür. Dolayısıyla bazı şeyleri kontrol etmek zor oluyor. Bugün Alanya'daki TÜRSAB'ın yapması gereken işlevi  restorancısı, emlakcısı,  otelcisi gibi herkes turlar ve transferler yapıyorlar.  Biz bunun önüne geçemedik. Bunun nedeni de Turizm Danışma'da yeterli personel yok.  Bunun sorumlusu Turizm Bakanlığı'dır. Ama artık turizmden gelen yeni bakanımız bu sorunu çözeceğine inanıyorum.  Hem TÜRSAB'ın yeni Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'la beraber iyi işler yapacaktır.  Alanya TÜRSAB'ın da çok daha aktif olacağına inanıyorum.  Ben Bilal başkanıma ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

'ARTIK BAHANE ÜRETECEK BİR ŞEYİMİZ YOK'

Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen TÜRSAB YTK Alanya'nın yeni Başkanı Bilal Korkmaz katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Korkmaz, "Şuanda bölgemiz yüksek bir sezon geçiriyor. Bütün tesislerimiz ve işletmelerimiz dolu. Bundan sonrada böyle devam edecektir inşallah. Bundan sonra bahane üretecek bir şeyimiz de yok. Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan turizmciler ne istediyse verdi.  Gerçek bir turizmci Turizm Bakanı oldu. Çok uzun süredir TÜRSAB'ın başına da bir turizmci başkan geldi.  Yılarca TÜRSAB'ın başında turizmci bir idare yoktu, biz bunun mücadelesini çok verdik. Bundan sonra turizm sektörünün bir bahanesi olamaz.  Eğer ülkemizde olağanüstü bir olumsuzluk imajı olmazsa bizde bölgelerimizde gereken çalışmaları yapıp kamu idareleri ile STK'lar ile ve turizmcilerle el birliği yaparak çok iyi bir koordinasyon yaparsak Alanya çok iyi bir yerde olacaktır. Alanya İstanbul'dan sonra ülkemizin en iyi destisnasyonudur.  Türkiye'de İstanbul'da ve Alanya'da turist varsa ülkede turizm vardır. Alanya bu kadar önemli bir destinasyondur" dedi.

'BU KOLTUKLAR HİZMET İÇİN VAR'

TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ise "Bir önceki başkanımız ve ekibinin vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.  Bilal Korkmaz başkanıma ve ekibine başarılar diliyorum. Kendileri sektör için ve bu bölge için çok güzel şeyleri yapacaklarına inanıyorum. Bu bölge Türk Turizmi açısından çok önem arz ediyor. Buranın güneşi, kumu, iklimi insanlara iyi geliyor. Bizde TÜRSAB olarak bu bölge için tanıtım çalışmalarımızı devam ettireceğiz.  Bizler size hizmet etmek için seçiliyoruz. Eğer size doğru ve yeterli hizmet edemiyorsak bizi bir daha seçmeyin, hak edenleri seçin. Bu koltuklar hizmet için vardır, şan şöhret için değil. 20 bir yıl insanı temsil etsin diye seçtik seçtik, bugün geldiğimiz sonuç 550 milyon nereye gittiği belirsiz bir bütçe açığı var. Mallarımız  hacizli, binalarımız hacizli, bir enkaz. Ama bunlar bizim bahanemiz olamaz bizler hizmet için geldik. Biz yapamazsak bizi de seçmeyin. TÜRSAB olarak yetkilerimiz arttırıldı. Bizim daha aktif olmamız lazım. Farklı yerlerde çaılışmalarımız var.  Alanya ile ilgili tanıtımlarımız var.  Bundan sonra buraya daha sık gelip gideceğiz. Bilal başkanım genel merkezle bir köprü oluşturacaktır" ifadelerini kullandı.

'DÜNYA SIRALAMASINDA  BİR TIK DAHA ÇIKMALIYIZ'

Son olarak kürsüye olarak ta kürsüye çıkan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Ben her mikrofonu elime aldığımda söylüyorum, dünyanın en güzel, en mutlu, huzurlu, güvenli şehirlerinden birisi Alanya olduğunu söylüyorum.  Turizm deyince ilk akla gelen şehirlerden birisi Alanya'dır. En güzel, coğrafya, kültürel varlıklar, en güzel gastronomi, tesisler, deniz, kum , güneşi bizde. Ben ümit ediyorum ki STK'ların ülkeyi yeni destinasyonların oluşturacağını ve bunda da öncülük yapacağına inanıyorum. Çünkü konaklama ve alışa gelmişlerle olanlarla değil, sağlık, spor, eğitim, kongre gibi bir çok alternatif turizme yön vereceğini düşünüyorum. Ne kadar destinasyonları artırırsak dünyadaki sıralamada bir tık daha yukarı çıkarız. Tüm geçmiş TÜRSAB yönetimlerine emekleri için teşekkür eder yeni seçilen Bilal başkan ve ekibine başarılar diliyorum.Alanya turizmi kendilerinden çok şey bekliyor" diye konuştu.