İşte Turistlerin Türkiye'ye Gelmeme Nedeni

İşte Turistlerin Türkiye'ye Gelmeme Nedeni
Danimarka'da yapılan bir anketten çıkan sonuca göre bu yıl tatil için Türkiye'ye gideceklerde büyük düşüş var. Ankete katılanların %13'ü yaşanan terör olaylarından dolayı bu yılki tatil planını değiştirdi.
Star tours sözcüsü Nicolai Johnsen'nin verdiği bilgilere göre anket sonuçlarını yanıtlayanların çoğunluğunun bu yıl İspanya ve Yunan adalarını tercih ettiği gözlendi.

Star Tours'un verdiği bilgiye göre geçen yıldan bu yana Türkiye ve Antalya'yı tercihlerde %20 düşüş yaşanırken Kıbrıs ve İspanya'yı tercih edenlerde %80 artış olduğu görülüyor.

Brovo Tour yöneticisi Peder Hornshöj ise Türkiye'ye gidişlerdeki düşüşün Bulgaristan kıyılarını tekrar yeni bir destinasyon haline getirdiğini söyledi.

Detur yetkililerinin verdiği bilgilerde de Antalya satış sıralamasında yine birinci olurken Sunwep Tur'un satışlarında Türkiye, Antalya satışları birinci sırada yer aldı.

Görüştüğümüz yetkililer Türkiye satışlarının buyıl için sıkıntılı geçsede gelecek yıl için yine tercih edilecek ülkeler sıralamasında birinci sırada yine Türkiye, Antalya olacağı kanısındalar. Bu yıl yaşanan olumsuzlukların geçici bir dönem olduğunu belirten yetkililer ülkemizin kalite ve fiyat uygunluğunu vurgularken tur acentaları yaşanan tüm olumsuzluklara ragmen tercih edilen ülkeler arasında yine Türkiye ve Akdeniz bölgesinin rövanşta olduğunu belirtildi.

Tur acentaları tarafından yapılan anket sonuçlarının bu yıl için ülkemize gelecek olanların arasında yapılmasının tüm ülke vatandaşlarının ortak kararı olmadığınıda unutmamak gerek..  

Haber: Fevzi Aydoğdu (DANİMARKA)