Demitaş'a Para Girmiyor ama Çıkıyor?

Demitaş'a Para Girmiyor ama Çıkıyor?
Alanya'nın en uzak mahallelerinden olan Demirtaş Mahallesinden hergün dışarı çıkan paranın hesabı yok. Hal böyle olunca bu durumda Demirtaş ekonomisine darbe vuruyor..

DEMİRTAŞ'A PARA GİRMİYOR AMA ÇIKIYOR..?
Alanya'nın en uzak mahallelerinden olan Demirtaş Mahallesinden hergün dışarı çıkan paranın hesabı yok. Hal böyle olunca bu durumda Demirtaş ekonomisine darbe vuruyor. Durumdan rahatsız olan Demirtaş halkı ise sesini hergün biraz daha yükseltiyor. Bu durumun Demirtaş'ın gelişmesine ve büyümesine darbe vurduğunu söyleyen vatandaşlar; "A101, Bim marketler zincirine günde en az 10 bin lira belki daha fazla para giriyor. Bu paralar Demirtaş dışına İstanbula aktarılıyor bunun anlamı Demirtaş ekonomisine gelişmesine büyümesine darbedir." dediler.

Demirtaş'da 200 den fazla esnafın olduğunu söyleyen vatandaşlar bu esnafın çoğunun sinek avladığını ve Devlete olan vergilerinide ödeyemediklerini belirttiler. Demirtaş halkı şimdi buna bir çözüm bulunmasını istiyor.

Alanya'nın doğa güzelliği ile en güzel mahallelerinden olan Demirtaşın ortasından yaz aylarında günde yüzlerce turist Sapadere kanyonuna transit geçiyor. Bu Turistlerden durup alışveriş yapan da yok. Tur organizatörlerinin yasaklamasından dolayı Turistlerin Demirtaş'tan alışveriş yapması da yasak.

Normalde böyle birşey hiç bir yerde görülmüş bir şey değil. Esnaftan alışveriş yapmanın yasak olduğu ve tur organizatörlerinin rant peşinde olduğu ülkemizde her kesim bir avantaj, bir çıkar peşinde.. Hal böyle olunca bu durumdan da en çok Demirtaş esnafı etkileniyor.

Buradan sesleniyor ve Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu'yu, Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'i, Türsab Alanya Bşk. Suat Cavuşoğlu'nu ve Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir'i göreve davet ediyoruz.

Demirtaş'tan geçen ve kanyonu ziyaret eden turistlerinin, güvenlik sorunu ve park sorunu olmayan Demirtaş merkezde en az yarım saat mola vermesi ve çarşıyı gezip dolaşması hiç olmazsa Demirtaş ekonomisine 3.5 kuruş fazla katkıda bulunmuş olur. Böylece esnaflarımız turizm sezonunda nefes almış olur.

Haber: Caner Kırbaş