Bu ilçede doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!

Bu ilçede doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde son dönemde artan hava sıcaklıkları nedeniyle tatilci ve turistler deniz ve havuz kenarlarına akın etti.
 Haber: Fatih Şahin  Bastıran sıcaklar ve okulların tatil olmasıyla tatil planlarını öne çekenler, ilçeye hareket getirdi.
Ramazan Bayramı kamu kuruluşlarında tatilinin 9 gün olarak açıklanması ardından tatil planlarını buna göre yapanlar, hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması ve okulların kapanmasını da fırsat bilerek bu planlarında değişikliğe gitti. Tatil planlarını öne çekenler sahil beldelerine koştu.Tatilcilerin önemli bölümünün ilk tercih ettiği İzmir'in cennet turizm merkezlerinden Çeşme'deki turistik otellerde doluluk, şimdiden yüzde 90'lara ulaştı. 



Sıcakların birden bastırması nedeniyle bayram hareketliliğinin öne çekilmesi, turistik işletmeleri ve esnafı sevindirdi. Bayram tatiliyle ulaşılacak doluluğun Ağustos ayı sonuna kadar sürmesi beklenirken Çeşme'nin turizmdeki kötü gidişten daha az etkileneceği yönündeki umutlarda yükseldi.  Çeşme'nin turistik otellerinden Boyalık Beach Hotel'in Genel Müdürü Orhan Belge, otellerinde doluluğun yüzde 90'a ulaştığını belirterek, şöyle dedi:
"Bayram tatili öncesi şu anda çok iyi durumdayız. Antalya'da bulunduğum kısa süre önce bazı otellerin kapalı olduğunu öğrendim. Çeşme iç pazara yönelik çalışan bir turizm ilçesi. Dolayısıyla Antalya'da yaşanan krizin Çeşme'yi etkileyeceği öngörülüyor ama şu anda Çeşme, Antalya'dan daha iyi konumda. Rezervasyonlarımız ise son derece iyi. Çeşme'nin bayram tatili ve sonrasında çok iyi bir sezon geçireceğine inanıyorum." 
Öte yandan sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkması bunalan yerli ve yabancı turistler Çeşme'nin incecik kumu ile ünlü plajlarına ve havuz kenarlarını doldurdu. Kimileri denize girip serinlemeye çalışırken, kimileri de gün boyu su sporları yaptı.