ANTALYA’DAKİ İKİNCİ FAHRİ KONSOLOSLUK ALANYA’DA AÇILDI

ANTALYA’DAKİ İKİNCİ FAHRİ KONSOLOSLUK ALANYA’DA AÇILDI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Litvanya Dışişler Bakanı Linas Linkevicius Litvanya’nın Alanya Fahri Konsolosluk açılışını yatılar. 200 binden fazla Litvanyalı turist ağırlayan Antalya’ya ikinci Fahri Konsolosluk açıldı. Türkiye’de Litvanya’nın 6.sı Alanya’ya açılmış oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Litvanya Dışişler Bakanı Linas Linkevicius Litvanya’nın Alanya Fahri Konsolosluk açılışını yatılar. 200 binden fazla Litvanyalı turist ağırlayan Antalya’ya ikinci Fahri Konsolosluk açıldı. Türkiye’de Litvanya’nın 6.sı Alanya’ya açılmış oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile beraber Fahri Konsolosluk açılışı için öğlen Alanya’ya geldiler. Açılış töreni Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Litvanya’nın Alanya Fahri konsolosu ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin"in katılımıyla gerçekleşti. Binayı gezen Mevlüt Çavuşoglu ve Linas Linkevicius anı defterine yazı yazdılar.

 Açılıştan hemen sonra Fahri Konsolosluk açılış töreni kutlamaları için Banana Otele geçildi. Kutlama törenini başlatmak için ilk sözü Mehmet Şahin aldı. Fahri Konsolosluğun Alanya ilçesi için yararını belirtmek için sırasıyla Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aldı.

 MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU; ‘’SADECE DEVLET ARASINDA DEĞİL, HALKLARIMIZ ARASINDA DA GÜZEL BİR İLİŞKİ VARDIR.’’

 "Sabah konsolosluğu açtık, şimdi ise kutluyoruz. Litvanya kıymetli ve dost bir ülkedir. Sadece devlet arasında değil, halklarımız arasında da güzel bir ilişki vardır. Çok sayıda Litvanyalı ülkemizi ziyaret ediyor. Birçok Litvanyalı dostumuz Alanya"yı yaşamak için tercih etmiş. Bu sene Alanya"ya 200 binden fazla Litvanyalı turist gelmiş olacak, bu yılın sonu itibariyle rakamlar onu gösteriyor. Halkların ilişkilerini güçlendirmek lazım. Bugün bunları konuştuk. Ticaret ve yatırımlarımız artıyor. Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile her fırsatta bir araya geliyoruz. Daha 3 gün önce Brüksel"de bir araya geldik, 2 gün önce ise Milano"da. Bugün de buradayız. Litvanya’nın kuruluşunun 100. yılını da buradan kutluyorum   " dedi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU; ‘’DİPLOMASİDE HER YERDE ALANYALILAR VE ANTALYALILAR VAR.’’

Türkiye"de 6"ncıLitvanya konsolosluğunun Alanya"da açıldığının altını çizen Çavuşoğlu, "Dün onayını verdiğim Kapadokya Fahri Konsolosluk açılışını da inşallah dostum Linas ile beraber yaparız. Diplomaside her yerde Alanyalılar ve Antalyalılar var. Gelen insan sayısına baktığımızda, Alanya"nın dış politikaya önem verdiğini görebiliyoruz. Bugün resmen açılışını yaptığımız konsolosluk gelen tüm misafirlere hizmet edecektir. İki ülke arasındaki bağları güçlendirecektir. Yapılan temaslar ve çalışmalarla halklarımız arasındaki bağların güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

ADEM MURAT YÜCEL;’’İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ İMZALANDI’’

‘’Dünyanın en güzel şehri olan Alanya’mıza 79 milletten 17.000 yabancı insan yerleşmiştir. Çeşitli din, dil, medeniyetten insanların bulunduğu Alanya’ya farklı bir renk katmaktadırlar. Konsolosluklar ülkeler arasında iyi niyet sözleşmesi olmaktadır. Bugünde burada Litvanya ile iyi niyet sözleşmesi yapmış olduk. İki ülkeye de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.