Alanya Slovakya'da İkinci

Alanya Slovakya'da İkinci
ALTAV'ın aralıksız sürdürdüğü tanıtım çalışmaları, 2018 için olumlu sinyaller vermeye devam ediyor. Bratislava Fuarı'nın ardından Slovakya pazarında da yüzler gülecek..

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), 2018 yaz turizm sezonu öncesinde fuar tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında katılım sağlanan tüm fuarlardan güzel haberlerle dönen ALTAV Yönetimi, son olarak Slovakya'da gerçekleşen Bratislava Fuarı'ndan da mutlu döndü. Fuarda ise ALTAV'ı Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu temsil etti. Bu yıl 24'üncü kez gerçekleşen fuar 17 bin metrekarelik kapalı alanda 20 ülkeden 300'ün üzerinde katılımcıyla gerçekleşti. Fuar geçtiğimiz yıl 70 bin ziyaretçi ağırlarken bu yıl da 80 binin üzerinde misafire ev sahipliği yaptı.

'ALANYA PLANLAR ARASINA GİRDİ'

Topçu, fuara ilişkin bilgiler vererek, 2015 yılında 111 bin ziyaretçi alınan Slovakya'dan 2017 itibariyle 76 bin misafir alındığını ifade etti. Topçu fuara ilişkin şu bilgileri verdi: "Fuar boyunca dolu dolu çalışmalar yürüttük. Alanya'nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini anlatan çalışmalar yaptık. Alanya'dan getirdiğimiz çantalar, haritalar, nazar boncukları gibi ürünlerimizi standımızı ziyaret eden misafirlerimize hediye ettik. Hepsi Alanya'yı çok sevdiklerini ve Alanya’yı tatil planları içerisine almayı düşündüklerini söylediler. Umuyoruz ki Slovakya pazarında da diğer pazarlarda elde ettiğimiz başarıları kazanacağız.

'İLK SİNYALLER OLUMLU'

Öte yandan fuarın ilk günü Slovakya Büyükelçimiz Aslıgül Üğdül ve Yardımcısı Cüneyt Yavuzcan standımızı ziyaret etti. Pazardaki rakiplerimiz olan İspanya ve Yunanistan fuarda yoktu. Katılımcılar arasında Tayland, Bulgaristan, Hırvatistan gibi ülkeler ön planda olmaya çalıştılar. Biz de ALTAV olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında Alanya'nın tanıtım çalışmalarını yürüttük. ALTAV olarak Alanya'nın tanıtımı için her yerde olmaya çalışıyoruz. Diğer senelere bakıldığında daha verimli bir fuar izlenimi olduğu yönünde katılımcılardan geri dönüşler aldık.

'VERİLER KARŞILAŞTIRILAMAYACAK KADAR İYİ'

Görüştüğüm operatörleri Türkiye ve özellikle Antalya bölgesinin satışlarının geçen yılla karşılaştırılamayacak derecede iyi olduğu yönünde. Ayrıca sohbet ettiğimiz basın mensupları da Türkiye'nin güvensiz algısında geçen seneye oranla olumlu yönde gelişmeler olduğunu, özellikle bu durumun aileler bazında talebin canlanmasına yol açtığını gözlemlediklerini dile getirdiler. Yaptığımız Alanya davetini kabul eden basın mensupları ile sürekli temas halinde kalıp, kendilerini Alanya'da ağırlayarak yazılı ve görsel medyada yer bulmaya çalışacağız.

'UÇAK SIKINTISI YAŞANABİLİR'

Genel olarak bakıldığında Slovakya 2018 yılında seyahat tercihini Hırvatistan'ın ardından 2'nci sırada Türkiye'ye yapacak. Buradan en büyük payı da Antalya bölgesi alacak. Türkiye olarak Slovakya'dan 2015 yılında 111 bin 428, 2016 yılında 41 bin 857, son olarak ise 2017 yılında 76 bin 731 misafir aldık. 2018 rakamları da 100 binin üzerinde planlanıyor. Görüntü bu sene de talebin uçak sıkıntısına takılabileceği endişesi. Yoksa pazardaki hareket, 2015 rakamlarını yakalayacak şekilde gerçekleşmeye müsait."