Alanya Plajına Sahip Çık!

Alanya Plajına Sahip Çık!
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen “Plajına Sahip Çık” projesi dün sabah Damlataş Halk Plajı’nda düzenlenen programla başladı..

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen “Plajına Sahip Çık” projesi dün sabah Damlataş Halk Plajı’nda düzenlenen programla başladı. 24-27 Temmuz tarihleri arasını kapsayan projeyle kalıcı çözümün “temizlemek değil kirletmemek” olduğu konusunda plajları kullanan vatandaşlar ve turistlerde farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

ALANYA SAHİLLERİ “PLAJINA SAHİP ÇIK” PROJESİ İLE ZİRVEDE
Alanya’nın en güzel sahillerinden Damlataş Halk Plajı’nda start verilen Plajına Sahip Çık projenin açılışına, Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almila Kından Cebbari, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Başkan Yardımcıları, birim amirleri, çevreciler, projeye destek veren vatandaşlar ve turistler katıldı.

Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almila Kından Cebbari ve Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya çevrenin ve doğal zenginliklerimizin önemine dikkat çeken birer konuşma yaptılar.

ÇEVRE PASTASI KESİLDİ
Konuşmaların ardından açılış pastasını katılımcılarla birlikte kesen Kaymakam Nurullah Kaya plajda temizlik yaptı.

HER GÜN FARKLI BİR ETKİNLİK DÜZENLENECEK
2010 yılından bu yana farklı belediyeler ve yerel derneklerle işbirliği içerisinde 9 farklı yörede yapılan Plajına Sahip Çık Projesi, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) işbirliği ile Alanya Damlataş Halk Plajı’nda dün başlatılan ve 24 - 27 Temmuz tarihlerini kapsayan “Plajına Sahip Çık” projesinde her gün çevre bilincine dikkat çeken farklı bir etkinlik düzenlenecek.

Plaj Temizliği Anket Çalışması, Plaj Temizlik Derecesi Ölçümü, Plajda Görünmeyen Çöpler Etkinliği, İzmarit Toplama Yarışması, Mavi Bayrak Kriterlerini bul oyunu, Kırmızı Yeşil Pankart Oyunu ve Zeliha Sunal ile Atıksız Yaşam Atölyesi etkinlikleriyle 4 gün boyunca farkındalık oluşturulacak.

ALANYA SAHİLLERİNDE 68 MAVİ BAYRAK DALGALANIYOR
Alanya"da 61 otel plajı, 6 halk Belediye plajı ve 1 marina ile Mavi bayrak plajları turizme önemli katkı sağlıyor.