Alanya'nın Mutfak Kültürü Uluslararası Platformda Tanıtılacak

Alanya'nın Mutfak Kültürü Uluslararası Platformda Tanıtılacak
Alanya'nın mutfak kültürü uluslararası platformda tanıtılacak Uluslararası platformda yöresel yemekleri tanıtmak ve tescillemek amacıyla kurulan Culinary Heritage Europe Sistemi'ne, Türkiye'den Alanya 'Mutfak Mirası' adıyla dahil oldu.
Bölgelerin tarımsal ürünlerini, üretilen gıdalarını, yerel işletmelerini, yöresel mutfak kültürünü uluslararası platformda tanıtmak amacı ile kurulan, 13 ülkeden 35 üyesi bulunan Culinary Heritage Europe Sistemi'ne,  Türkiye'den ilk kez bölgesel logo kullanım hakkı alan  Alanya katıldı. Sistemle ilgili  Alanya Belediyesi, tarafından Sunprime C- Lounge Otel'de tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Kaymakam vekili Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı  Adem Murat Yücel, Culinary Heritage Europe Genel Koordinatörü Niclas Flljelstrom, ilçe birim amirleri, sisteme üye olan firmalar ve davetliler katıldı.

'ÖZVERİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI YÜRÜTTÜK'
Toplantıda konuşan  Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü gıda mühendisi Sevda  Erdoğmuş, " Alanya Belediyesi olarak 'Mutfak Mirası  Alanya' sistemini bu güne getirmek için özverili bir çalışma programı yürüttük. Öncelikle aday bölge olarak kabul edildiğimiz Mutfak Mirası  Alanya sisteminin, gereken prosedürlerini tamamladık. Bölgede yetişen ürünler, gıda işletmecileri, lokantalar, oteller ile ilgili bir envanter çalışması yaptık. Daha sonra bölgenin yapısına uygun, kolay anlaşılır, kolay kontrol edilebilir bir prosedür hazırlayarak sisteme dahil olduk" dedi.

'DÜNYACA BİLİNEN SİSTEME DAHİL OLDUK'
Alanya Belediye Başkanı  Adem Murat Yücel, "Alanya'nın doğa, tarih ve kültür değerlerinin tanıtımına verdiğimiz önemi, yerel kültürümüze ait olan değerlerimiz için de veriyoruz.  Alanya'ya özgü yemeklerin,  Alanya'da yetişen ürünlerin ve yemek kültürümüzün tanıtılması için tüm dünyaca bilinen ve takip edilen sisteme dahil olduk. Bu sistemle  Alanya'da yetişen ürünleri,  Alanya'ya özgü yemekleri, restoranlarımızı, mutfak zenginliklerimizi ve yerel değerlerimizi tüm dünyaya tanıtma imkanına sahip olduk" diye konuştu.

'ULUSLARARASI PLATFORMDA TANITILACAK'

Culinary Heritage Europe Genel Koordinatörü İsveçli Niclas Flljelstrom de şöyle dedi: "Alanya'yı bu sürece dahil edebilmek için uzun süredir çalışıyorduk. 22 yıl önce bölgelerin tarımsal ürünlerini, üretilen gıdalarını, yerel işletmelerini, yöresel mutfak kültürlerini uluslararası platformda tanıtmak amacı ile kurulan Culinary Heritage'e,  Alanya'yı dahil ettik. Bu süreç mutfaklarımızda sahip olduğumuz değerlerin dünyaya tanıtılmasına yardımcı olacak.  Avrupa'nın ya da dünyanın herhangi bir yerinden tatile gelen bir turist sizin işletmenizde bu logoyu görünce burada yöresel ürünlerin satıldığını anlayacak ve güvenle sizin ürünlerinizi tüketecek. Dolayısıyla bu da ne demektir? Küçük işletmeler için iyi bir kazançtır. Aynı zamanda turist için de ne yiyebilirim, nerede yiyebilirim sorularının cevabıdır." Programın sonunda sisteme üye olan 8 işletmeye Kaymakam vekili Hasan Tanrıseven ve  Belediye Başkanı Yücel tarafından belgeleri verildi. Mutfak Mirası Sistemi'nin Genel Koordinatörü Niclas Flljelstrom de Başkan  Adem Murat Yücel'i tebrik ederek, Culinary Heritage logolu mutfak önlüğü taktı.