9. ALANYA ULUSLARARASI NOEL PAZARI 9 ARALIK’TA BAŞLIYOR

9. ALANYA ULUSLARARASI NOEL PAZARI 9 ARALIK’TA BAŞLIYOR
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) tarafından organize edilen ve geliri engelli bireyler yararına kullanılan Alanya Uluslararası Noel Pazarı’nda geri sayım başladı..

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) tarafından organize edilen ve geliri engelli bireyler yararına kullanılan Alanya Uluslararası Noel Pazarı’nda geri sayım başladı. 9 Aralık Pazar günü Belediye Hizmet Binası arkasındaki meydanda gerçekleştirilecek Noel Pazarıyla ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Alandaki düzenlemeler, stantların yerleştirilmesi, sahne programı ve katılımcıların faaliyetleriyle ilgili son kontroller yapıldı.

BELEDİYE ARKASINDAKİ MEYDANDA DÜZENLENECEK
Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu başkanlığına dün toplanan Yabancılar Meclisi Üyeleri Noel Pazarıyla ilgili hazırlıkları değerlendirdi. Üyeler, Pazarda açılacak stantlar, çalınan müzik ve sahne gösterileri, alanda düzenlenecek tüm etkinliklerle ilgili görüş-alışverişinde bulundu.
9 Aralık Pazar günü saat 10.00-22.00 arasında gerçekleştirilecek 9. Alanya Uluslararası Noel Pazarı’nda, çok sayıda yerli ve yabancı dernekler, müzik ve gösteri grupları, öğrenci grupları ve esnaflar katılarak stant açacak. 

ALANYA’DAKİ DAYANIŞMA VE HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜ DÜNYAYA ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
Alanya’nın yurtdışı tanıtımına büyük katkı sağlayan Noel Pazarı’na, Yeni Alanyalılar büyük ilgi gösteriyor. Hoşgörü kültürünün ve dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı Pazara, bu yıl yine Alanya ve çevresinde yaşayan yabancılar, Nordik Grupları, Ukraynalılar, Finlandiyalılar, Danimarkalılar, Polonyalılar ve Litvanyalılar Dernekleri, Alman Kilise Derneği, Rus Ortadoks Kilise Derneği, Rus Dili Konuşanlar Derneği, Rus Kültür ve Dayanışma Derneği, yabancı gruplar katılarak milli kültürlerini anlatan yiyecek, içecek ve eşya stantları açacaklar. 

MÜZİKAL GÖSTERİLER RENK KATACAK
Belediye arkasındaki alanda gün boyu devam edecek Noel Pazarı’nda, yiyecek içecek stantlarının yanı sıra çocuklar için eğlence, müzik gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Singing All Together, New Alanya Singers, Polonya TRZYCİNA Grubu, yine Polonya Male Slovianli Dans Grubu, EDURUS Çocuk Korosu, Rus Eğitim ve Kültür Derneği Dans Grubu, Ukrayna Kalına Halk Dansları ve The Vox Band gibi müzik ve gösteri grupları gün boyu sahnede ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatacaklar.