WhatsApp'ın Beta Sürümünde E-posta doğrulama özelliği ortaya çıktı

WhatsApp'ın Beta Sürümünde E-posta doğrulama özelliği ortaya çıktı
WhatsApp, Meta'nın sahibi olduğu şirketin güvenlik önlemlerini artırmak için geliştirdiği yeni özellikler arasında yer alan e-posta doğrulama özelliğini test ediyor.

Google Play Beta Programı aracılığıyla 2.23.18.19 sürümü olarak erişilebilen en son güncellemede, kullanıcıların e-posta adreslerini doğrulamak için bir özellik geliştiriliyor. Bu özellik daha önce fark edilmiş olsa da, gelişim aşaması nedeniyle ayrıntılar sınırlıydı.
WhatsApp-logo

WHATSAPP'IN GELİŞMİŞ GÜVENLİĞE ODAKLANMASI

WABetaInfo'ya göre, bu beta sürümünden alınan bir ekran görüntüsü, gelişmekte olan bir e-posta doğrulama ekranını ortaya koyuyor. Tam olarak ne işe yarayacağı belli olmasa da, bu özelliğin kullanıcılara WhatsApp hesaplarına erişmek için e-postalarını onaylayarak ek bir yöntem sunabileceği tahmin ediliyor.

Bu özelliğin kullanım alanı oldukça geniş olabilir. SMS sorunları nedeniyle giriş yapamıyorsanız, telefonunuzu veya SIM kartınızı kaybederseniz ya da SMS'in güvenilir olmadığı bir bölgedeyseniz, bu e-posta doğrulaması yardımcı olabilir. Ancak, isteğe bağlıdır. Kullanıcılar sohbet yedeklemeleri için Google hesaplarını zaten kullanıyorlarsa veya iki adımlı doğrulamaya sahiplerse, e-postaları otomatik olarak doğrulanabilir. Daha da önemlisi, gizlilik nedeniyle e-posta adresiniz WhatsApp kişilerinize gösterilmeyecek.

Beta aşamasında geliştirilmekte olan e-posta doğrulama özelliğinin gelecekte kararlı bir güncelleme olarak sunulması bekleniyor. Bunun yanı sıra WhatsApp, en son beta güncellemesinde aramalar sırasında IP adreslerini gizleme, orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşımı sunma ve arama arayüzünü geliştirme gibi diğer iyileştirmeler üzerinde aktif olarak çalışıyor.