WhatsApp, orijinal kalitede fotoğraf ve video gönderimine izin verecek

WhatsApp, orijinal kalitede fotoğraf ve video gönderimine izin verecek
WhatsApp, kullanıcılarının fotoğraf ve videoları orijinal kalitede göndermelerine izin verecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Android beta sürümünde, yüksek çözünürlüklü medyanın sıkıştırılmadan paylaşılmasını sağlayacak. Detaylar haberimizde...

WABetaInfo'ya göre, fotoğrafları HD olarak gönderirken bile Meta uygulaması görüntüleri sıkıştırmaya devam ediyordu. Şimdi, Android için WhatsApp'ın beta güncellemesinde (2.23.18.12), orijinal kalitenin yakında yayınlanacağına dair bir gösterge var.

Medya tıpkı belgeler gibi gönderilecek. Ancak, kullanıcılar klasörler ve dosyalar arasında arama yapmak zorunda kalmayacak. Fotoğrafları veya videoları orijinal kalitelerinde göndermek istediklerinde, kullanıcıların yine de belge gönder'e tıklamaları gerekecek ve buradan galeride arama yapma seçeneğine sahip olacaklar.

YENİ ÖZELLİK NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

Özelliğin işaretleri mevcut beta sürümünde zaten mevcut olsa da, insanların medyayı orijinal çözünürlükte göndermek için bir süre beklemeleri gerekecek. İşlevin yaygın olarak kullanıma sunulması için hala belirli bir tarih yok.

Bu kadar uzun süre beklemek istemeyen ve medyayı HD olarak göndermeye karar verenler artık dosyayı seçerken 1280 x 720p seçeneğini seçebilirler. WhatsApp hala 848 x 480p varsayılan gönderme çözünürlüğünü koruyor. En yüksek kaliteyi kullanmanın daha yüksek bellek tüketimi anlamına geldiğini belirtmek gerekir. Ayrıca uygulamanın 2 GB boyutuna kadar dosya göndermenize izin verdiğini de belirtmek gerekir.