Teknoloji Devi Samsung, 39 Milyar Dolar Değer Kaybetti

Teknoloji Devi Samsung, 39 Milyar Dolar Değer Kaybetti
Samsung Electronics piyasaya sunduğu son telefon beklenildiği gibi satılmadığı için yılbaşından bu yana 39 milyar dolar değer kaybetti.

Çin, Avrupa ve ABD"deki büyük pazarlardaki payını kaybetmesinin ardından piyasa değerinden 39 milyar dolar silinen Samsung Electronics bu yılın en kötü performansa sahip teknoloji hisselerinden biri oldu.

YILBAŞINDAN BUGÜNE 39 MİLYAR DOLAR DEĞER KAYBETTİ

CNBC"de yer alan habere göre piyasa değeri yılbaşından bugüne 39.4 milyar doların üzerinde kayıp yaşayan Samsung"un hisseleri yıl başından bu yana yüzde 11 düştü. Güney Kore merkezli Samsung"un hisseleri 2017 yılında yüzde 41 artmıştı.

PİYASAYA SÜRÜLEN SON TELEFON BEKLENENDEN AZ SATTI

Samsung, konuya ilişkin açıklamasında şirketin en çok satan akıllı telefonun "Galaxy S9""un beklenenden daha düşük satışları olduğunu belirtti. Firma, son zamanlarda piyasaya sürülen bin dolarlık "Note 9" akıllı telefonun satışları canlandırmaya yardımcı olabileceğini umuyor.

ÇİN, AVRUPA ve ABD"DE BÜYÜKPAYINI KAYBETTİ

Counterpoint Research"teki araştırma direktörü Neil Shah, Samsung"un Çin, Avrupa ve ABD"deki büyük pazarlardaki payını kaybettiğini ve telefonların ortalama satış fiyatlarının komuta edilebileceğini söyledi. Bu, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde sattığı düşük fiyatlı modellerini de olumsuz etkiledi. Habere göre Apple ve Amazon gibi büyük ABD"li teknoloji hisseleri, Tencent ve Samsung"dan daha iyi performans gösterdi.