Sinyal almayan cihazlar kapanacak

Sinyal almayan cihazlar kapanacak
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu düzenlemeleri çerçevesinde yapılan açıklamaya göre bundan böyle uzun süredir kullanmadığınız uzun zamandır şebeke almamış cihazlar kapatılacak.

 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan yeni düzenlemeler çerçevesinde bundan böyle evlerimizde çoğunlukla yedek telefon olarak beklettiğimiz ve uzun süredir şebekeden sinyal almayan cep telefonlarının IMEI nuamralarıda kapatılacak. Belirtilen nedenlerle cihazları kullanıma kapatılacak olan mevzutın detayları ve ardından yapılacak süreçlerle ilgili detaylar haberimizde.

Mevcutta bulunan süreçte aynı IMEI numarası ile iki cihazdan aynı anda sinyal veren telefonları tespit edilip klonlanan cihazlar SMS ile bilgilendirmek suretiyle kapatılmaktaydı. Yürürlüğe yeni alınan sistemle bundan böyle suskun cihazlarda kapatılacak.

SUSKUN CİHAZLAR KAPATILIYOR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan yeni düzenlemeler çerçevesinde 7 yıl boyunca hiç kullanılmamış cihazlar için de kapama işlemleri yapılmaya başlandı. Belirtilen cihazlar kullanımda olmadığı için müşterilere herhangi bir bilgilendirme yapılmayacak. Müşteri cihazının bu kapsamda olup olmadığını ise e devlet IMEI sorgulama alanından kontrol edebilecek. Bu kapsamda ise herhangi bir ücret ödemeksizin kayıt yaptırabilecek, cihazını kullanmaya devam edebilecek.