NASA 6,5 Milyar Km Uzaklıktaki Cismin Fotoğraflarını Paylaştı

NASA 6,5 Milyar Km Uzaklıktaki Cismin Fotoğraflarını Paylaştı
NASA'nın New Horizons adlı uzay aracı, dünyadan 6,5 milyar km uzaklıktaki cismin fotoğraflarını çekerek gönderdi. Kardan adama benzetilen cisim, güneş sisteminin dışında en uzak noktada görüntülenen ilk gök cismi oldu.

NASAnın New Horizons (Yeni Ufuklar) uzay sondası, dünyadan yaklaşık 6,5 milyar km uzaklıktaki güneş sistemindeki en uzak cismin yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını gönderdi.

Cisim, sosyal medyada kardan adama benzetildi.

KARDAN ADAMA BENZETİLDİ

2014 MU69 olarak bilinen yapışık gezegenler 3500 kilometre uzaktan görüntülendi. Sosyal medyada kardan adama benzetilen cisim güneş sisteminin dışında en uzak noktada görüntülenen ilk gök cismi olma özelliğini taşıyor.

NASA"nın paylaşımı

NEW HORİZONS"UN BAŞ ARAŞTIRMACISI DETAYLARI ANLATTI

Plutodan yaklaşık bir milyar mil ötede bulunan yapışık gezegenler için, New Horizonsun baş araştırmacısı Alan Stern, "Bu gezegenler güneş sisteminin arka bahçesinde, üzerinde yaşadığımız, teleskoplarımız aracılığıyla görüntülediğimiz veya uzay aracımızla ziyaret ettiğimiz her şeyin oluşturan evrenin geriye kalan temel yapı taşlarıdır." ifadelerini kullandı.

"BİR ZAMAN MAKİNESİ GİBİ"

Stern, "New Horizons uzay sondasını bizi güneş sisteminin en başlangıcına, gezegenlerin en ilkel yapı taşlarını gözlemleyebileceğimiz bir yere getiren bir zaman makinesi olarak düşünün." dedi.

Fotoğraf siyah beyaz olsa da aslında Ultima Thule adı verilen gezegenler kızıl renkte ve dünya dışındaki bilinen en uzak noktada bulunuyor.