iPhone 7 ve 8 Modelleri Almanya’da Resmen Yasaklandı

iPhone 7 ve 8 Modelleri Almanya’da Resmen Yasaklandı
Alman mahkemesinin iPhone 7 ve 8 modellerinin Almanya'da yasaklanması için Qualcomm'dan 1,52 milyar dolar kefalet bonosuna imza atmasını talep etmişti. Qualcomm'un ilgili sözleşmeyi imzalamasıyla iPhone 7 ve 8 modelleri Almanya'da resmen yasaklanmış oldu.

Alman mahkemesinin kararı doğrultusunda Apple`ın Almanya`da bulunan tüm mağazalardan iPhone 7 ve iPhone 8 model telefonlarını toplatması kararı çıktı. Böylece iPhone 7 ve iPhone 8 Almanya`da satılamayacak.

MAHKEME SATIŞI YASAKLAMIŞTI

Bundan birkaç hafta önce Alman mahkemesi, Qualcomm"a ait olan ve cihazlarda güç tasarrufu sağlayan bir özelliğin gerekli izinler alınmadan Apple cihazlarında kullanıldığına karar vermişti. Mahkemede çıkan karar da iPhone 7 ve iPhone 8 cihazlarının Almanya"da satışının yasaklanması yönünde olmuştu.

SATIŞ YASAĞI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Alman mahkemesi, bu satış yasağının yürürlüğe girmesi için Qualcomm"un 1,52 milyar dolar kefalet bonosuna imza atmasını talep etmişti. Bugün itibariyle Qualcomm, ilgili sözleşmeyi imzaladı ve satış yasağı yürürlüğe girdi.

APPLE: UMUTSUZ BİR GİRİŞİM

Ayrıca Çin"de de iPone X ve iPhone 8"in yasaklanmasını sağlayan Qualcomm"a Apple"ın tepkisi ise "Şirketlerimiz arasındaki gerçek sorunlara odaklanmak yerine, umutsuz bir girişim" şeklinde oldu.

Kaynak: WebTekno