Instagram, makaralar özelliğinin uzunluğunu 10 dakikaya çıkararak rekabete meydan okuyor

Instagram, makaralar özelliğinin uzunluğunu 10 dakikaya çıkararak rekabete meydan okuyor
Mobil geliştirici Alessandro Paluzzi'nin iddialarına göre Instagram, Makaralar özelliğinin maksimum süresini 10 dakikaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Şu anda üç dakika ile sınırlı olan bu değişiklik, Instagram'a bir avantaj sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sosyal medya platformlarını nasıl kategorize ettiğimizi de yeniden düşünmemize neden olacak.

INSTAGRAM BU HAMLESİYLE TİKTOK İLE REKABET ETMEK İSTİYOR OLABİLİR

TikTok, kullanıcılarının 10 dakikalık videolar yüklemesine izin verirken, Instagram'ın genişletilmiş video alanına sıçraması, yalnızca fotoğraflar ve kısa videolar için bir platform olarak güvercin olmak istemediğini kanıtlıyor. Bu, sosyal medya devlerinin artık orijinal nişlerine bağlı kalmakla yetinmediği daha büyük bir eğilimin parçası gibi görünüyor. Instagram'ın "fotoğraf platformu", TikTok'un "kısa video platformu" ve YouTube'un "uzun video platformu" olarak uzun süredir devam eden tanımlamaları geçerliliğini yitiriyor.
YouTube da bu konuda bir başka örnek. Görünüşte paradoksal bir hareketle, daha çok TikTok'a benzemesini sağlayan özellikler sunarak kısa biçimli video pazarından pay almaya çalışıyor. Peki, buradaki nihai oyun nedir? Çok basit: "hepsi bir arada" platform olmak.

Instagram'ın ana şirketi Meta, Reels uzantısıyla ilgili paylaşılan ekran görüntülerinin "dahili bir prototipe" ait olduğunu doğruladı. Bu değişikliğin ne zaman kullanıma sunulacağı belirtilmese de, bu platformlar arasındaki çizgilerin daha önce görülmemiş bir hızda bulanıklaştığı açık. Artık mesele sadece ayak uydurmak değil; engelleri aşmak ve ufku genişletmek.

Her platform her işin ustası olmak için yarışırken, şimdi soru şu: Hiçbir şeyin ustası olma riskini alacaklar mı? Bunu zaman gösterecek.