Google Chrome'dan yeni bir özellik! Video karelerini kopyalamak kolaylaşacak

Google Chrome'dan yeni bir özellik! Video karelerini kopyalamak kolaylaşacak
Google Chrome kullanıcıları artık bir video üzerinde sağ tıklayarak tam bir kareyi kolayca kopyalayabilecekler. Bu özellik, özellikle öğrencilerin video derslerinden temiz kareler elde etmesini kolaylaştıracak. Detaylar haberimizde...

Google yeni özelliği "Üniversite öğrencileri için 5 Chrome ipucu" başlıklı yeni bir "The Keyword" gönderisinde açıkladı. Google, bu özelliğin özellikle orijinal kaliteyi bozmadan bir video dersinden tam kareyi kopyalamak isteyebilecek öğrenciler için kare kopyalama sürecini iyileştireceğini söylüyor.

Google, "Bugünden itibaren Chrome'da oynatılan bir videonun herhangi bir yerinde duraklatabilir ve tam olarak istediğiniz karenin temiz bir kopyasını alabilirsiniz" dedi. "Sadece videoya sağ tıklayın ve 'Video Karesini Kopyala'yı seçin" diye ekledi.

Kopyalanan video karesi daha sonra panonuza kopyalanacak ve bundan sonra ideal olarak Google Keep, Apple Notes ve hatta Adobe Photoshop gibi seçtiğiniz herhangi bir uyumlu uygulamaya yapıştırabileceksiniz.

Belirtildiği gibi, bu özelliğin tüm kullanıcılar için kullanıma sunulduğu söyleniyor, ancak bu yazının yazıldığı sırada ne Mac için Chrome'da ne de Windows'ta bu özelliğe henüz erişimimiz yok. Bu nedenle, bunun aşamalı bir sunum olması mümkün olabilir, ancak yakında herkes için mevcut olmalıdır.

Engadget'a göre, özelliğin yalnızca Google Chrome'da değil, tüm Chromium tabanlı web tarayıcılarında çalışacağı söyleniyor ve özelliğin bazı video hizmetleriyle, özellikle de kullanıcıların içeriklerini kopyalamasını yasaklayabilecek akış hizmetleriyle çalışmaması mümkün olabilir.