Elektronik Atıklarla Yaptığı Arabayla Rekor Kırdı

Elektronik Atıklarla Yaptığı Arabayla Rekor Kırdı
Eric Ludgren isimli girişimci, 10 bin sterlin harcayarak geri dönüştürdüğü malzemelerden yaptığı eski BMW 3 serisi araçla, bin 600 km giderek dünya elektrikli mesafe rekorunu kırdı.

Eric Ludgren isimli kişi, The  Phoenix yani Zümrüd-ü Anka Kuşu ismini verdiği eski bir BMW 3 serisi aracı yüzde 90 geri dönüştürülen malzemeyle modifiye etti. 10 bin sterlin, yaklaşık 50 bin liraya mâl olan araç,  Kaliforniya"da bulunan Auto Club Speedway"da tek şarjla neredeyse bin 600 km giderek elektrikli arabalarda mesafe rekorunu kırdı.

2013"TEKİ REKORU EGALE ETTİ

1599 (994 mil) kilometre yol almayı başaran araç  Japonya"da 2013 yılında Michael Empric tarafından kırılan bin 298 kilometrelik mesafeyi de böylelikle geride bırakmış oldu.

 

Eric Ludgren ve Phoenix

TESLA"YI DA GERİDE BIRAKTI

Dünyanın en çok satan elektrikli modellerinden, 250 bin TL değerindeki  Tesla ortalama 300 mil (482 km), daha ucuz bir model olan  Nissan Leaf ise maksimum 172 kilometre sürüş menzili sağlıyor.

ITAP isimli hibrid bir geri dönüştürme fabrikası kuran ITAP elektronik atıkları yeniden kullanıyor. Girişimcinin müşterileri arasında  Dell,  Motorola,  Nintendo,  Panasonic gibi firmalar var.

ITAP sözcüsü  Phoenix"in amacının hibrid geri dönüştürme sayesinde elektronik atıklarla dünyadaki olanaklara dikkati çekmek olduğuun belirtti.