Valilikten kurban bayramı öncesi mangal yasağı geldi

Valilikten kurban bayramı öncesi mangal yasağı geldi
Antalya Valiliği yaklaşan kurban bayramında akın akın gelmekte olan yerli ve yabancı turistlerin çokluğu ve kurban bayramında vatandaşların barbekü ve mangal sebebiyle orman yangınlarına sebep olmamaları için çok çeşitli yasaklar getirdi.

Akdeniz bölgesindeki ormanlık alanların her yaz yangınlar sebebiyle yanması ise büyük yıkımlara sebep olmaktadır. Birinin iki saatlik mangal keyfi, bir başkasının semaver keyfi ormanlarımızın, ormanlarda yaşayan canlıların ve vatandaşlarımızın çok büyük zararlar görmesine sebep olmaktadır.

Antalya Valiliği tarafından söz konusu durumların bir daha yaşanmaması adına çok ciddi tedbirler alınmıştır. Peki nedir bu tedbirler?

Buna göre ilimizde belirlenen mesire alanları dışında tüm vatandaşların ormanlık alanlara girişi 31 Ekim tarihine kadar yasaklandı. Ormanlık alanların 4 kilometre yakınında havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanımı yasaklandı. Piknik ve mesire alanlarında ise 31 Ekim’e kadar 21:00 – 08:30 saatleri arasında mangal, semaver ve ateş yakmak yasak.

Alanya Gazetesi/ ÖZEL HABER