Antalya’da ulaşım krizi büyüyor!

Antalya’da ulaşım krizi büyüyor!
Antalya vatandaşının Türkiye’nin en pahalı ulaşımına sahibiz ama yine de karşılığını alamıyoruz tepkileri çığ gibi büyüyor. Antalya’da son dönemde ulaşım benzersiz bir işkenceye dönüştü. Trafik yoğunluğuna çözüm olarak toplu taşıma araçlarını kullanın çağrısı bu sefer ulaşımdaki pahalılığı ve yetersizliği ortaya çıkardı. Antalya halkı ulaşımdan ne bekliyor? Büyükşehir Belediyesi soruna nasıl önlem almalı?

Antalya’da sıcaklıkların 45 dereceye kadar ulaştığı bu yaz günlerinde vatandaşlar saatlerce otobüs beklemekten, otobüslerin sistemde belirtilen saatlerinde sefere çıkmamalarından hatta sefere çıkmamalarından dert yanıyor. Bununla beraber hafta içi tıklım tıklım gelen, hafta sonu da uzun saat aralıkları ile sefere çıkan toplu taşıma araçlarına Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce etkili bir çözüm bulması bekleniyor.

Antalya’da ulaşım krizi!

Antalya’nın trafik ile imtihanı devam ediyor. Antalya halkının büyükşehir belediyesine yaptığı çağrılar artık büyük tepkilere dönüşüyor. Sıcağın altında saatlerce otobüs bekleyen vatandaşlar;

‘’Şehir merkezinde saatlerce otobüs beklemek mantıklı mı? Biz küçük bir ilçenin köyünde yaşamıyoruz ki şehrin göbeğinde yaşıyoruz ona rağmen saatlerce otobüs bekliyoruz. Hava 45 derece ona rağmen klimalar açılmıyor.’’ ifadeleri ile Antalya’daki ulaşım krizinin büyüklüğüne dikkat çektiler.

Otobüs seferleri arttırılmalı!

Otobüs seferlerinin özellikle sabah saatlerinde yetmediğini belirten halk otobüs seferlerinin arttırılmasını talep ediyor. Hafta içinde tıklım tıklım dolu gelen otobüslerin seferlerinin de iptal edildiğini,

“Hafta içi otobüsler tıklım tıklım bazı otobüsler saatinde kalkmıyor bazen hiç kalkmıyor. Otobüs saatlerine bakarak plan program yapıyoruz otobüs saati geldiğinde otobüs kalkmıyor. Madem bu otobüsler kalkmayacak uygulamadan saatleri kaldırılsın. Sabah saatlerinde otobüsler yetersiz kalıyor bir de bunun üzerine iptal olan sefer olunca adeta çile çekiyoruz. Kalkmayan seferler nedeniyle işimize geç kalıyoruz. Bir kere iki kere değil ki bu. Birkaç günde bir tekrarlanan sorun.’’ ifadeleri ile dile getirerek özellikle çalışan vatandaşlar için bu durumun bir çileye dönüştüğü belirtiliyor.