Antalya Valiliği’nden yeni karar! Yaz sonuna kadar yasak!

Antalya Valiliği’nden yeni karar! Yaz sonuna kadar yasak!
Antalya Valiliği hava sıcaklıklarının artması ile beraber ormanlara akın eden vatandaşlara yeni kararını duyurdu. Orman yangını riskini en aza indirmek isteyen ve olası durumlara karşı tüm tedbirleri alan Valilik, Antalya için yaz sonuna kadar geçerli olacak bazı yasaklar getirdi.

Antalya Valiliği olası herhangi bir yangın riskine karşı 7 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında izin verilen piknik ve mesire alanları haricinde ormanlara girişleri yasakladı.

Bununla beraber ormanlık alanların 4 kilometre yakınında havai fişek, dilek balonu gibi yangına sebebiyet verecek cisimlerinde kullanılmasının yasaklandığı belirtildi.

Yine izin verilen piknik ve mesire alanlarında da 31 Ekim tarihine kadar 21:00 – 08:30 saatleri arasında mangal, semaver ve ateş yakmak yasaklandı.

Ormanlarda ve izin verilen mesire ve piknik alanlarında ocak yerleri dışında ateş yakmak, yakılan ateşi söndürmemek, ormanlara sönmemiş sigara gibi yangına sebep olabilecek herhangi bir madde bırakmak/atmak ve orman yakınlarında anız veya benzeri bitki örtüsünü yakmak yasaklandı.

Antalya Valiliği yasakların ardından tüm Antalya halkına yaz aylarında daha duyarlı ve dikkatli olmaları gerektiğini belirterek ormanlara sahip çıkılması gerektiğini hatırlattı.