Alanya’yı boğucu günler bekliyor! Nem oranı %60’a kadar çıkacak!

Alanya’yı boğucu günler bekliyor! Nem oranı %60’a kadar çıkacak!
Yaz sıcaklıklarının bir anda bastırması ile Alanya’da hava sıcaklıkları rekor seviyelere ulaştı. Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği Alanya’da hissedilen 40-50 derece oluyor. Biraz olsun serinler mi diye beklenilen hava ise önümüzdeki günlerde nem etkisini daha da arttıracak.

Alanya vatandaşları yüksek sıcaklık ve yoğun nem ile mücadele etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir anda bastıran hava sıcaklıkları tüm hayatı felç ederken meteoroloji uzmanlarından yeni bir tahmin daha geldi. Özellikle Alanya’da önümüzdeki günlerde nem oranı daha da yükselecek.

Alanya’da nem yükseliyor!

Meteoroloji uzmanlarından yapılan yeni açıklamaya göre bugün Alanya’da hava sıcaklığı en düşük 27 derece, en yüksek 35 derece olacak. Haftanın ilk günü yani yarından itibaren hava sıcaklıkları en düşük 30, en yüksek 36 dereceye kadar çıkacak.

Sıcaklıkların yanı sıra vatandaşları usandıran nem oranları %60’a kadar çıkacak. Önümüzdeki hafta da nem oranlarının %70’e kadar çıkması beklendiği belirtilirken yüksek sıcaklıklara ve bunaltıcı havaya karşı vatandaşların önlem almaları tavsiye ediliyor.