9. NOEL PAZARINDA DOSTLUK VE HOŞGÖRÜ RÜZGARI ESTİ

9. NOEL PAZARINDA DOSTLUK VE HOŞGÖRÜ RÜZGARI ESTİ
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından düzenlenen 9. Alanya Uluslararası Noel Pazarı’nda, dünyada yaşanan savaş ve çatışmalara rağmen hoşgörü ve dostluk rüzgarı esti. Meydanı dolduran kalabalık başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere bu hoşgörüye vesile olan tüm insanları alkışladı.

Kültürleri ve kent insanını birleştiren 9. Alanya Uluslararası Noel Pazarı Belediye arkasındaki meydanda düzenlendi. Noel Pazarı’na Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Almanya’nın Antalya Konsolusu Wagner Kablo, Finlandiya’daki kardeş şehir Rovaniemi’nin Belediye Başkanı Esko Lotvonen, fahri konsoloslar, STK temsilcileri, stant açan yerli ve yabancı dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TÜM AĞIZLARDAN BARIŞ VE DOSTLUK SESLERİ YÜKSELDİ

9. Alanya Uluslararası Noel Pazarı’nda Yabancılar Meclisi sözcüleri, tüm dünya milletlerine Almanca, İngilizce ve Rusça dostluk mesajları yolladı. Programın açılış konuşmasını yapan Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da konuşmasında Alanya’nın uluslararası bir şehir olduğunu, çok dinli, çok dilli kültürlü yaşamıyla dünya model olduğuna dikkat çekti. Karaoğlu, “Bu dünyaya örnek fotoğrafın sergilenmesine vesile olan Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

BAŞKAN YÜCEL, “TÜRK-İSLAM MEDENİYETİ HOŞGÖRÜSÜNÜ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”

Yabancılar Meclisi Üyelerinin konuşmasının ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türk-İslam medeniyeti hoşgörüsünü sonsuza kadar yaşatacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yücel, “Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri olan Alanya’mız hepimizin bildiği gibi 79 milletten, 17 bin yerleşik ve 37 bin mülk sahibi yabancıya ev sahipliği yapıyor. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan Alanya’mızda, atalarımızdan miras aldığımız Türk-İslam medeniyeti hoşgörüsünü, bizler de sonsuza kadar yaşatmayı hedefliyoruz.

Belediye olarak, Alanya’da yaşayan her insana ırk, dil, din, renk ayrımı gözetmeden hizmet etmek bizim en önemli görevimizdir” dedi.

“NOEL PAZARI İNSANA VERİLEN DEĞERİN BİR GÖSTERGESİDİR”

Noel Pazarı’nın aynı zamanda insana verilen değerin de bir göstergesi olduğuna vurgu yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bugün bu meydanda düzenlediğimiz Noel Pazarı insana verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Sahip olduğumuz dini ve kültürel zenginliğimizin bizlere sağladığı anlayış ve saygı çerçevesinde, tüm dünyaya örnek olacak birlik ve beraberliği bu meydanda yaşatıyoruz. Bu duygularla Yeni Alanyalı dostlarımızın Noel Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

150 STANT KURULDU, TÜM GELİRİ ENGELLİLER YARIRINA

Resmi konuşmaların ardında Belediye Başkanı Yücel, protokolle birlikte alanda kurulun 150 standı tek tek gezerek yerli ve yabancı dostlarıyla sohbet etti. Vatandaşların isteklerini soran Başkan Yücel, belediye hizmetleriyle ilgili de fikir alış-verişinde bulundu.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından düzenlenen Noel Pazarı’nın geliri 8 yıldır engelli bireyler için kullanılıyor.  Bu yıl düzenlenen 9.pazarın geliri yine engelli bireyler için kullanılacak.

GÖSTERİLER RENK KATTI

Belediye arkasındaki alanda gün boyu devam eden Noel Pazarı’nda, yiyecek içecek stantlarının yanı sıra çocuklar için eğlence, müzik ve dans gösterileri düzenlendi. Yağmura rağmen alanı gezen misafirler temsili Noel ağacı, Noel baba, workshop ve etkinlik alanlarında bol bol fotoğraf çekerek yakınlarıyla paylaştı.

TÜRKİYE, POLONYA, UKRAYNA VE RUS MÜZİK VE DANS GRUPLARI SAHNE ALDI

Polonya TRZYCİNA Grubu, yine Polonya Male Slovianli Dans Grubu, Singing All Together, New Alanya Singers, EDURUS Çocuk Korosu, Rus Eğitim ve Kültür Derneği Dans Grubu, Ukrayna Kalına Halk Dansları Grubu ve The Vox Band gibi müzik ve gösteri grupları gün boyu sahne aldı.

Akşam saat 22.00’a kadar süren pazarın kapanışı, programa Antalya’dan katılan The Vox Band Grubu’nun müzikleriyle yapıldı.