Toroslar'ın Arslanı Alanyaspor formasıyla Avrupa'ya meydan okuyacak

Toroslar'ın Arslanı Alanyaspor formasıyla Avrupa'ya meydan okuyacak
Başarıları arasında 7 Avrupa Şampiyonluğu olan Milli sporcumuz Ahmet Arslan, zaferlerine bir yenisini daha eklemek için hazır. Gazipaşa ve Alanya Torosları'nda depoladığı oksijen ve enerji ile İtalya Arco-Trento'da, üzerinde yine her zaman olduğu gibi Alanyaspor'umuzun formasıyla boy gösterecek.

 1986 Gazipaşa doğumlu Milli koşucumuz Ahmet Arslan Ülkemizi, özellikle Alanya ve Gazipaşa'yı Dünya genelinde katıldığı bir çok müsabaka ve yarışta elinden geldiğince en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadığı ifade etti. Arslan 2 Temmuz'da koşacağı 15. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'na nasıl hazırlandığını ve beklentilerini muhabirimizle paylaştı.

İşte Ahmet Arslan'ın Şampiyonaya ilişkin o sözleri:
Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nın arefesindeyiz. 2 Temmuz’da İtalya’da Arco-Trento da 15. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceğim. Bu yarışa geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl  mutlak şampiyonluk parolası ile çıkmıyorum. Ama bu iyi bir yarış koşup iyi bir başarı elde etmek istemedğim anlamına gelmez. Geçen yıl bir karar aldım ve form düşüklüğünden kurtulup yeniden başarılı sonuçlar almak için uzun bir dinlenme dönemi geçirdim. Bu dinlenme döneminde zevk alarak koştuğum Red Bull 400 yarışlarına katıldım ve katıldığım yarışların hepsini kazanarak hem kazanmanın mutluluğunu yaşadım hemde aktif bir dinlenme dönemi geçirmiş oldum.
Ahmet Arslan Alanya, Dağ koşusu


 Bu yılı ve önümüzdeki yılı kapsayan bir toparlanma süreci planladım. Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde yapmış olduğum antrenmanlar ve Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda koşmuş olduğum  başarılı yarış doğru yolda olduğumun göstergesi oldu. Avrupa Şampiyonası’ndaki hedefim kürsünün herhangi bir basamağında yer alabilmek, en kötü ihtimalle ilk 5 sıra içersinde yer almak. Ama şunun farkındayım, şampiyonluk çok uzağımda değil.

Ahmet Arslan Dağ Koşusu, Dağların ArslanıOlası bir şampiyonluk beni şaşırtmaz. Sadece beklentileri çok yüksek tutmak istemiyorum.  Böyle bir sıralama hedeflememin nedeni; henüz toparlanma sürecinde olduğum için kendimi çok yüksek beklentilere sokmak istemeyişim ve  yarışın koşulacak olduğu parkurun iniş çıkış özellikli olması. Sadece çıkış özellikli parkurda daha başarılı olduğumdan dolayı asıl hedefim 2017 Yılı’nda Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanmak. 


Erzurum'da Türkiye Atletizm Federasyonumuzun imkanları ile çok verimli bir hazırlık süreci geçirdim. Desteklerinden dolayı başta Federasyon Başkan'ımız Fatih Çintimar olmak üzere Federasyonumuza teşekkürlerimi iletmek isterim. Destek oldukça ve sürdükçe yeni başarılari birlikte kazanacağız inşallah. 


Bu yarışta Ülkemizi, İlimizi , Alanya'mızı ve tabi ki Alanyaspor'umuzu en iyi şekilde temsil etmek istıyorum.Desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen kulüp Başkan'ımız Sayın Hasan Cavusoğlu'na ve kulüp yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum.