ALKÜ'nün gururu Salih Korkmaz, 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'nin temsilcisi olacak!

ALKÜ'nün gururu Salih Korkmaz, 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'nin temsilcisi olacak!
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencisi ve milli atlet Salih Korkmaz, uluslararası arenada adını duyurdu.

ALKÜ, sağlık, spor ve turizm alanlarındaki önemli başarılarına bir yenisini ekledi. ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve milli atlet Salih Korkmaz, Macaristan'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 20 kilometre yürüyüş yarışını 1:19.49 derecesiyle 16. sırada tamamladı ve aynı zamanda sezonun en iyi derecesini elde etti. Bu başarısıyla Salih Korkmaz, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti. Korkmaz, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi ve ALKÜ'yü temsil edecek.

Bu başarı ile Korkmaz, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan üçüncü sporcu oldu. Daha önce uzun mesafe ve maraton atleti Kaan Kigen Özbilen ve sırıkla atlama atleti Ersu Şaşma da olimpiyat kotası almışlardı.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Salih Korkmaz'ı tebrik ederek, özellikle 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda altın madalya kazandırdığı başarısını hatırlattı. Korkmaz'ın Paris 2024 Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanmasının gurur verici olduğunu dile getiren Türkdoğan, "Bize bu gururu yaşattığı için kendisine, ailesine ve fakültemiz hocalarına teşekkür ederim" dedi.

Milli atlet Salih Korkmaz da yaptığı açıklamada, talihsizliklere rağmen olimpiyat bileti almaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti. Kendisine destek olan herkese teşekkür eden Korkmaz, "Büyük iş başardık. Hadi 2024 Paris'e" dedi.