Alanyaspor uzatmalarda avantajı kaptı

Alanyaspor uzatmalarda avantajı kaptı
Aytemiz Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Antalya Stadı'nda karşılaştığı ve 10 kişi tamamladığı maçta Antalyaspor'u Fernandes'in golüyle 1-0 yendi.

Ziraat Türkiye  Kupası Yarı Final ilk maçında Fraport Tav Antalyaspor ile Aytemiz Alanyaspor, Antalya Stadı'nda karşılaştı. Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Beşiktaş ile ligde oynanan son maçtan farklı olarak, sahaya ilk 11'de Bakasetas'ın yerine Salih Uçan, Welinton'un yerine de Georgios Tzavellas'ı sahaya sürdü. Erol Bulut, Salih'e ön liberıoda görev verirken, Ceyhun'u da Bakasetas'ın görev alanı olan Santrafoır arkasında oyuna başlattı. Ev sahibi ekip Antalyaspor'da ise son lig maçında yedek olan Ferhat Akyol, Ersan Gülüm, Salih Dursun, Mukairu, Eren Albayrak, Ufuk Akyol ve Sinan Gümüş ilk 11'de sahaya çıktı.  

Karşılaşma dengeli bir oyunla başladı. Düşük tempoda oynanan karşılaşmanın ilk devresinde Aytemiz Alanyaspor, ev sahibi ekibe göre daha net gol pozisyonlarına girdi. Siopis'in sakatlanmasıyla Alanyaspor erken bir oyuncu değişikliğine giderken oyuna Bakasetas girdi. İki takımda ilk devrede az ve cılız ataklarla yakaldığı fırsatlardan yararlanamadı ve devre golsüz beraberlikle geçildi.  

Mücadelenin ikinci devresine iki takımda oyuncu değişikliği ile başladı. Antalyaspor'da orta sahada Mukairu'nun yerine Amilto'u oyuna girerken, Alanyaspor'da savunmada Caulker'in yerine Welinton oyunda dahil oldu. 64. dakikada Welinton'un kırmızı kart görmesiyle Alanyaspor sahada 10 kişi kaldı. Eksik kalan Alanyaspor kalesine daha fazla gelmeye başlayan Antalyaspor, 65'nci dakikada Jahovic Podolski değişikliği yaptı. Antalyaspor, baskıyı arttırken, Alanyaspor hızlı ataklarla gol aradı. Turuncu-yeşilliler, maçın 2'nci uzatma dakikasında kazanılan serbest vuruşta Fernandes ile golü buldu. Rakibine gol şansı vermeyen Alanyaspor, uzatma dakikalarında atılan golle mücadeleyi 1-0 kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR:
9. dakikada Salih Dursun'un hatasında Fernandes'in şutunda top savunmadan döndü. Dönen ve havalanan topu gelişine Cisse şutunu çekti. Bu şuttan kaleci Ferhat topu kornere attı.
21. dakikada Salih Uçan'ın orta yuvarlağın kendi yarı alanından attığı pasta, Cisse ve kaleci Ferhat birlikte haraketlendi. Cisse, topa istediği gibi dokunamayınca Ferhat topun sahibi oldu. 
23. dakikada Efecan'nın pasında Salih'in ceza sahası dışından şutunda top yan direğin dibinden auta gitti. 
6. dakikada Fredy'in cezaalanına gönderdiği top savunmadan döndü. Ufuk Akyon dönen topu kaleye sert gönderdi. Aut.
30. dakikada Bakasetas, Efecan Fernandes paslaşarak Antalyaspor cezaalanı önüne geldi. Bu pas trafiğinde en son Fernandes sert şut attı. Az farkla yandan aut. 
33. dakikada Jahovic'in pasında Ribeiro sert vurdu. Az farkla aut.
44. dakikada Ceyhun'un pasında Cisse sağ kanattan yerden topu cezaalanındaki Cisse ile buluşturdu. Baskı altındaki Cisse dönerek vurdu top yan filelerde kaldı.
45. dakikada Fernandes'in pasında Onur sağ çizgiden ortaladı. Ön direğe hareketlenen Bakasetas'ın yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşunda top direğin dibinden auta gitti. 
64. dakikada Welinton, topu son adam olaraka el ile kesince hakem doğrudan kırmızı kartını çıkardı.
66. dakikada kırmızı kartın çıktığı el kararında cezaalanına yakın yerden serbest vuruşu kullanan Fredy, topu doğrudan üstten auta gönderdi. 
76. dakikada Amilton son çizgiden içeri çevirdiği topa atağa destek veren Ersan Gülüm yakın mesafeden gelişine vurdu. Top üstten auta gitti.
87. dakikada Antalyaspor'un korner atışı sonrası Fernandes, Efecan ve Cisse ile hızlı atağa kalkan Alanyaspor'da sağ çaprazdan Efecan'ın kaleye sert şutunu Fredy çıkarttı. 
90+2. dakikada Efecan'ın düşürülmesiyle sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Salih Uçan kullandı. Altı pasın içerisinde sert gönderdiği topa Fernandes dokunarak ağlara gönderdi: 0-1

MAÇIN KARNESİ:
Stat: Antalya Stadı
Hakemler: Alper Ulusoy, Cevdet Kömürcüoğlu, İbrahim Bozbey
FTA Antalyaspor: Ferhat, Ersan Gülüm, Salih Dursun (78.dk Gustavo), Eren, Mukairu (46.dk Amilton), Ribeiro, Ufuk Akyol, Celustka, NDinga, Sinan Gümüş, Jahovic (65.dk Podolksi)
A. Alanyaspor: Marafona, Ceyhun, Efecan, Salih Uçan, Cisse (90.dk Yacine Bammou), Fernandes, NSkakala, Onur Bulut, Siopis (17.dk Bakasetas), Tzavellas, Caulker (46.dk Welinton) 
Sarı Kart: 25.dk Salih Uçan, 53.dk NSakala, 54.dk Onur, A. ALANYASPOR, 39.dk Mukairu, 51.dk Eren Albayrak, 79.dk NDinga,  FTA ANTALYASPOR
K.Kart: 64.dk Welinton A. ALANYASPOR