Alanyaspor olağanüstü kongreye gidiyor

Alanyaspor olağanüstü kongreye gidiyor
Son dakika.. Corendon Alanyaspor yönetimi sürpriz bir karar alarak Genel Kurul'dan yetki istemek için olağanüstü kongre kararı aldı..

Corendon Alanyaspor Kulüp Yönetimi, 10 ekim Pazartesi günü yapılan toplantıda Olağanüstü Genel kurul kararı aldı. Cengiz Aydoğan Kulüp Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda; 26 Ekim Çarşamba günü saat 10.00'da kulüp tesislerinde Olağanüstü Genel Kurul yapma kararı aldı. Genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda, ikinci toplantı bir hafta sonra 2 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'da Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Kongre salonunda çoğunluğa bakılmaksızın Genel kurul gerçekleştirilecek.

Genel kurulda borçlanma, borçların devri ve temlik edebilmesi için Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'na yetki için genel kuruldan yetki istenecek. Konuyla ilgili gazetede yayınlanan genel kurul ilanında şu iki madde için genel kuruldan  yetki istenecek: 

5- 22.04.2022 tarihli, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'nun 20-4. Maddesine göre bir önceki yıl brüt geliri olan 261.737.109,86 TL'nin %50'si oranında alacak ve gelirlerin devir veya temlik edilebilmesi ve ilgili işlemlerin yapılmasında yönetim kurulu başkanına münferiden (tek başına imza atma ve temsil etme) yetki verilmesi hususunun oylamaya sunulması. 
6- 22.10.2022 tarihli 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'nun 20-5 Maddesine göre spor kulüpleri ve spor anonim şirketlerinin, 'bir bütçe yılında önceki yıl brüt gelirlerinin %10'u aşarsa, en fazla yüzde ellisine kadar Ek Bütçe ile borçlanabilir' hükmü gereği bir önceki yılın brüt geliri olan 261.737.109,86 TL'nin %50'si oranında borçlanılabilmesi ve ilgili işlemlerim yapılmasında yönetim kurulu başkanına münferiden yetki verilmesine hususunun oylamaya sunulması.