Yeni Yurtlar Barınma Sorununu Çözdü

Yeni Yurtlar Barınma Sorununu Çözdü
AKP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu Devlet tarafından el konularak yeniden eğitime kazandırılan yurtlar sayesinde kırsaldan gelen öğrencilerin barınma sorununu çözdük dedi.
AKP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, 14 yıldır eğitime çok önemli hizmet verdiklerini açıkladı. AK Parti iktidarıyla birlikte öğrencilerin kitap sorununu çözdüklerini ve kitapları ücretsiz olarak verdiklerini açıklayan Berberoğlu, "Bu yıl Alanya'da 72 bin 587 öğrenci ve 5 bin öğretmen ders başı yaptı. Bu yıl 72 bin 587 öğrenciye 923 bin ders kitabını ücretsiz olarak verdik. Bu AK Parti'nin eğitime verdiği önemin bir göstergesidir. Çünkü AK Parti iktidarından önce öğrenciler, kırtasiyelerden kitapları ücretle alıyorlardı. Her öğrenci, öğretmenin istediği kitabı kırtasiyede bile bulamıyor, günlerce ve aylarca o kırtasiye senin, bu kırtasiye benim diyerek, kırtasiye kırtasiye gezip, kitap arıyorlardı. Yani o dönemlerde hem öğrenciler, hem de velilerin kitap işkencesini bu millet unutmadı. AK Parti iktidarında kitap işkencesi bitti, her öğrenciye ilk ders zilinde kitabı da bizzat Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla ilçe müdürlüklerinde teslim ediliyor" dedi.

"YENİ OKULLAR EĞİTİME AÇILDI"
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) el konulan 5 okulunun Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla eğitime kazandırdıklarını da açıklayan Berberoğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğüne devri gerçekleşen Özel Hayat Ufuk İlkokulunun ismi Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu, Özel Ufuk Ortaokulunun adı Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu, Özel Ufuk Anadolu Lisesi, Özel Ufuk Fen Lisesi ve Özel Ufuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi de 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ve Alanya Bilim ve Sanat Merkezi olarak değiştirildi ve eğitime kazandırıldı" diye konuştu.

"ALANYA'DA YURT SORUNU ÇÖZÜLDÜ"

Alanya'da FETÖ'ye ait 8 yurdun da devletin himayesine geçtiğini söyleyen Berberoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Alanya'daki 8 yurdun 3'ü Kamu Yurtlar Kurumu'na devredildi. Kamu Yurtlar Kurumu'na geçen 3 yurdun 534 yatak kapasitesi var. Geri kalan 8 yurttan 5'i ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi. Bu yurdun ikisi Erkek Öğrenci Yurdu, üçü de Kız Öğrenci Yurdu olarak kullanılacak. Yani 573 yatak kapasiteli 5 yurtta Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda okuyan çocuklar, konaklayacak. Kırsaldan gelen çocuklar da bu yurtlarda barınabilecek. Böylece kırsaldaki çocukların da yurt problemini bir anlamda çözmüş olduk. Bu anlamda tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yeni eğitim ve öğretim döneminde başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum."