Sorun ASAT'ta Değil, Büyükşehir Yasasında

Sorun ASAT'ta Değil, Büyükşehir Yasasında
Alanya Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Erkan Demirci, Alanya'da dün yaşanan su baskınları hakkında açıklamalarda bulundu..
Alanya Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Erkan Demirci, Alanya'da dün yaşanan su baskınları hakkında açıklamalarda bulundu.

Demirci açıklamasında şunları ifadeler yer verdi; 

"Bugün pazar olmasına rağmen tüm ASAT Alanya çalışanları ellerinden geldiğince çalıştılar ama 80 km'lik sahil bandında gerek araç, gerekse personel yetersizliği nedeniyle yetemediler.
Asat Genel Müdürü'nden, işçisine kadar kimseyi suçlamıyorum. Sadece yasayı güncellemeden, bu haliyle çıkaranları eleştiriyorum.Defalarca söyledim yine söylüyorum. Bu kadar geniş bir coğrafyada bu yasayla 140 km öteden 300.000 kişilik bir şehir yönetilemez.
Sorun büyükşehir yasasında ama sorumluluk ASAT'ta!!
Madem kimseyi dinlemeyip, yasayı çıkardınız gereğini de yapmak zorundasınız.
Altyapı tesislerinin yapımı, bakımı, dere ıslahı, taşkın önlemleri, yeni menfezlerin yapımı, yeni kanalizasyon şebekelerinin yapımı, yetersiz olanların yenilenmesi, vb. tüm alt yapı hizmetleri büyükşehir yasasına göre tüm cadde ve sokaklarda büyükşehir belediyesi ve bağlı müdürlüğü ASAT'a ait.
Bugün gözümle gördüm. Yağmur sularının da karışmasıyla kanalizasyon şebekesi yetersiz kaldı, yer yer oluşan tıkanıklıklar nedeniyle pis sular zemin katlardaki evlerin banyolarından wc'lerinden fışkırdı. Yağmur suyu menfezleri doldu, taştı. Tıkandığı yerlerde dükkanları, bodrumları, evlerin bahçelerini su bastı. Yollar dere oldu, bahçeler göl. 
(Bugün zarar gören herkese geçmiş olsun, Allah daha kötüsünden esirgesin)
Tekrar söylüyorum: 
Bu yasa bu haliyle devam edemez. Belde belediyeleri ve köyler yeniden kurulmalı, Köy ve beldeler dahil imar, ulaşım, altyapı, bütçe konularında yetki ilçe belediyelerinde olmalı, rutin belediyecilik hizmetleri ise belde belediyelerince verilmeli.
Yoksa biz daha çok çekeriz" dedi.