Sağduyulu Olmalıyız

Sağduyulu Olmalıyız
CHP ilçe başkanı Ali Takavut, 15 Temmuz darbe girişime karşı olduklarını belirttiği açıklamasından yargılama sürecine dikkat çekerek sağduyu çağrısı yaptı.
CHP İlçe teşkilatından yapılan toplatıda basın açıklaması yapan ilçe başkanı Ali Takavut şu mesajları verdi: "Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde menfur bir darbe girişimi olmuştur. Bu darbe girişiminin içinde bulunan, bu darbe teşebbüsüne bir şekilde destek vermiş bulunan kişi ve kurumların en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Partimiz bu eylem içine girmiş olanları tespit edilerek cezalandırılmasını talep etmektedir. Genel başkanımızında açıklamasında belirttiği gibi suçluyu suçsuzu ayırt ederken çok dikkat edilip suçsuz kişilerinde cezalandırılması ülkeyi kaosa sokar yetkililerin çok hassas çalışması gerekmektedir" dedi. 

"HALKIN ARASINA NİFAK SÖYLEMLERİ SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Takavut şöyle devam etti: Partimize özellikle Alanya ilçemizin küçük bir ilçe olması nedeniyle, somut delil olmaksızın, soyut idda ve ihbarlarla birtakım insanların zan altına alınmaya çalışıldığı, insanlar arasında birtakım tutuklama listelerinin komuoyuna servis edildiği, ayrıca insanlar arasında nifak oluşturacak tarzda söylemler geliştirildiğine yönelik yoğun şikayetler ve duyumlar gelmektedir. Özellikle sosyal medyada yapılan açıklama ve yorumlara çok dikkat etmeliyiz ohal kapsamında herkesin sorgulanması an meselesidir. Vatandaşlarımızın küfür ve hakaret içerici açıklama ve sözlerden kaçınmalı aksi halde her an soruşturmaya maruz kalınabilir. Belirttiğimiz tarzda söylemlerin geliştirilmesi ile komuoyunda önce bir algı oluşturulmakta, akabinde de bu kişilerin mağduriyetine yol açılmaktadır. Bilinmelidir ki, oluşturulan bu algı, gerçek suçluların ortaya çıkartılmasını zorlaştıracağı gibi hiçbir şekilde bu eylemlerin içine girmemiş iş adamı ve firmaların haksız şekilde zan altında kalmasına neden olacak olup, bu tür eylem ve söylemler adalet mekanizmamızın da sağlıklı şekilde işlemesine engel olmaktadır/olacaktır. Özellikle Rusya ile uçak krizi, ardından terör olayları ve son olarak darbe girişimi ile büyük oranda yara almış bulunan turizm sektöründeki firmaların ve işletmelerin sahipleri hakında çıkartılan yukarıda bahsini ettiğimiz söylemler ile zarar gören/görecek olan yine Alanya turizmi ve ekonomisi olacaktır. Bu nedenle, tüm halkımızı belirttiğimiz hususlarla ilgili sağduyulu olmaya davet ediyoruz".