Milletvekili Kök’ten Bakan Ala’ya Soru Önergesi

Milletvekili Kök’ten Bakan Ala’ya Soru Önergesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Devrim Kök, İbradı ile Konya arasındaki sınır değişikliğinin kanuna göre aykırılık taşıdığını öne sürerek, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Antalya  Milletvekili Devrim Kök,  İbradı ile  Konya arasındaki sınır değişikliğinin kanuna göre aykırılık taşıdığını öne sürerek, İçişleri Bakanı Efkan Ala"nın yanıtlaması istemiyle TBMM"ye soru önergesi verdi.

CHP  Antalya  Milletvekili Devrim Kök, İçişleri Bakanı Efkan Ala"nın yazılı olarak yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi. Önergede  İçişleri Bakanlığı"nın 19.12.2011 tarih ve 2011/903 sayılı  Antalya ili  İbradı ilçesi merkez belediyesi ile  Konya Derebucak ilçesi  Gencek Bucağı"na bağlı Pınarbaşı Belediyesi arasında kalan iki il arası sınırın değiştirilmesi kararının 5442 sayılı İl idaresi kanununun 2. maddesinin 1. fıkrasının (B) bendindeki gerekçelere ve 1580 sayılı belediye kanununun 7. maddesine aykırılık taşıdığını öne süren Kök, bu sınır değişiminin  Antalya ve  Konya illeri arasında sınır anlaşmazlığına yol açtığını iddia etti.

Kök, İçişleri Bakanı Ala"ya değişimin nedenini ve değişimde bir kamu yararı olup olmadığını sordu.

Değişimin hangi yasal gerekçeye dayandırıldığını soran Kök, Bakan Ala"ya şu soruları yöneltti: "Yasa gereği, sınır kararının, uyuşmazlığa konu olan sınır noktalarının değişmez ve belirgin nitelik taşımakta mıdır? Yine yasa gereği ortada sınırları değiştirmeye neden olabilecek sosyoekonomik ve coğrafi nedenler var mıdır? Var ise bu nedenler nelerdir? Bu nedenler  İbradı ilçesinin sınırlarını daraltıp, küçülterek  Konya"ya dahil edilmesi için yeterli midir? Bu değişiklik tarihine kadar  İbradı ilçesinde taşocağı ruhsatı almak için yapılan başvuru sayısı kaçtır? Yapılan bu değişikle  İbradı"dan  Konya"ya kaydırılan bölgede taş ocağı faaliyetinde bulunmak için yapılan başvuru sayısı kaçtır? Bu başvurulardan kaç tanesine olumlu cevap verilmiştir? Bu ocakların sahipleri kimlerdir?"