İyi Parti Alanya, Alanyaspor'u Hedef Aldı

İyi Parti Alanya, Alanyaspor'u Hedef Aldı
Süperlig temsilcimiz Alanyaspor'un ”Hükümet istifa” tezahüratı yapan Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünlerine yönelik kınama açıklamasına İyi Parti Alanya tepki gösterdi.

Fenerbahçe-Konyaspor maçındaki hükümet protestosunun ardından, Beşiktaş-Antalyaspor maçında da benzer görüntüler yaşanması sonrası iki büyük kulübün hükümet aleyhine attığı sloganlara karşılık Alanyaspor’dan kınama açıklaması gelmişti. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Alanyaspor ; 

“Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, futbola siyaset sokma ve ayrıştırma çabası içinde olanları şiddetle kınıyoruz. Devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülke olarak kenetlenmeye ve yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz." diyerek protestoları kınamıştı. 

İyi Parti Alanya İlçe Teşkilatı Alanyaspor'un kınama yazısından rahatsızlık duyarak sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak Alanyaspor'u hedef alması Alanyaspor taraftarında tepkilere neden oldu. Çetin Terzioğlu vatandaş; Alanyaspor yönetiminin o taraftar gruplarını kınaması demokrasi olmuyormu? Yoksa demokrasi sırf sizin lehinize olduğu zaman mı oluyor.6 li masanız, Deprem siyasetiniz geri tepti, şimdi nasıl kaos çıkarırız peşindesiniz....Ne yapsanız boş bu millet oyuna gelmeyecek." diyerek İyi Parti Alanya'nın açıklamasına tepkisini dile getirdi. 

İşte İyi Parti Alanya'nın Alanyaspor'a tepki gösterdiği açıklaması; 

"Milletimizin üzerimize yüklediği sorumluluk gereği şehrimizin marka değeri gözbebeğimiz Alanyaspor’umuzun yönetiminin dün gerçekleştirdiği talihsiz açıklamaya istinaden üzülerek cevap verme gereği duyduk.

Takımımız siyasi görüşü ne olursa olsun şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızındır ve bizim için paha biçilmez şekilde değerlidir.
Dün hayret ile gördük ki; Alanyaspor yöneticilerimiz kulübümüzü kurumsal bir dille siyasete konu etmiş, bireysel ve siyasi özgürlük gereği ülkesini yönetemediğini düşünen hükümeti istifaya davet eden taraftar gruplarını ‘şiddet’ ile kınamıştır. İşte asıl siyaset AKP ve Hükümet desteğini gizlemek ve kılıf uydurabilmek adına demokratik hakkını kullanan ve kulüplerin kurumsal yapısı ile hiçbir alakası olmayan bireysel tezahüratları “Devletimizin ve Milletimizin yanındayız” söylemi ile devlet karşıtlığı gibi asılsız bir duruma dönüştürme çabasıdır.
Efendiler! Türkiye Cumhuriyeti anayasasının değiştirilemeyecek ilk dört maddesine muhalefeti olmayan her Türk Vatandaşı siyasi görüşü, partisi ne olursa olsun Devletinin ve Milletinin yanındadır.
Kulüp Başkanımız Sayın Çavuşoğlu’nun özel sebeplerden dolayı durması gerektiği yeri anlamakla birlikte, Sayın Başkan ve Kıymetli Yönetimi Devlet ile Hükümet, Parti ile Millet arasındaki ayrımı unutmamaya, siyasi yakınlıklarını kaçamak cümlelerle değil açıkça belli etmeye ve en önemlisi milletini şiddetle kınamak yerine hükümetleri gerek öven gerek ise istifaya davet eden vatandaşlara saygı duymaya davet ediyoruz."