Bu kez hazırlıksız yakalanmamalı...

Bu kez hazırlıksız yakalanmamalı...
Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bayramdaki trafik kazalarıyla ilgili konuştu, KurbanBayramı  için de 9 günlük tatile işaret etti.

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bayramdaki trafik kazalarıyla ilgili konuştu, KurbanBayramı  için de 9 günlük tatile işaret etti. Kurtulmuş, "Önümüzdeki bayramda uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın" dedi. Kurtulmuş, bir gazetecinin sorusu üzerine 9 günlük tatilin işretini şu sözlerle verdi: “Kurban Bayramı tatili meselesinin Bakanlar Kurulu'nda konuşulmadığını, uzun tatil yorumunun kendisine ait olduğunu söyledi. Kurban Bayramı, 12 Eylül pazartesi günü başlıyor ve 4 gün sürüyor. Tatilin 9 güne çıkması için 16 Eylül cuma gününün tatil ilan edilmesi gerekiyor.”  

TÜM TÜRKİYE BU HABERİ BEKLİYORDU

Kötü giden turizm sektörüne bir nebze olsun hareketlilik katmak adına alınan 9 günlük Ramazan Bayramı tatil kararı ülkede ciddi bir turizm hareketi sağladı. Turistik şehirlerin bile hazırlıksız olduğu bu tatil hareketi çeşitli sıkıntıları beraberinde getirdi. Özellikle Alanya'da sokaklarda sergilenen gelişi-güzel yaşam manzaraları, çevre kirliliği gibi sorunlar tatil anlayışının yeniden sorgulanması, trafik ve otopark sorunu ise  kentin yeniden planlanması gibi konuları gündeme getirdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un Kurban Bayramı için  9 günlük tatile işaret etmesi sorunlara önlemlerin de şimdiden alınması gerekliliğini ortaya çıkardı.