Bakan Çavuşoğlu Önce Muhtarlarla Görüştü

Bakan Çavuşoğlu Önce Muhtarlarla Görüştü
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Alanya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 102 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Alanya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 102 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, “Dünya’da Türk Bayrağını dalgalandırmak için yoğun bir dış politika yürütüyoruz” dedi.

Alanya Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ile birlikte katılan Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya’da bulunan 102 mahalle muhtarı ve muhtar azaları ile bir araya gelerek, istek, talep ve sorunlarını dinledi.

Alanya Ticaret ve Saniye Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in açılış konuşması ile başladı. Kaymakam Tanrıseven; uzun bir süredir Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun muhtarlarla biraraya gelmek istediğini söyledi.
 

KAYMAKAM TANRISEVEN “KIRSAL KESİMDE VE KENT MERKEZİNDE CİDDİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bakanımız bu toplantıyuı daha önce yapacaktı fakat dış politikanın yoğunluğu nedeniyle bugün erteledik. 102 mahalle muhtarı ve muhtar azaları ile kırsal kesimde ve kent merkezinde ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Kırsal kesimde yaşayan 35 bin civarında vatandaşımız ve eski belde ve mahallelerle birlikte Alanya’mızın 300 bin olan nüfusuna 102 mahalle muhtarı hizmet ediyor” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU “TÜRKİYE DAHA DA GÜÇLENDİ”
Ata yurdunda bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, “Yakın mesai arkadaşım başta Alanya Kaymakamımız ve sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Sizlerle sohbet etme beni mutlu ediyor. Dünya’da bayrağımızı dalgalandırmak için yoğun bir dış politika yürütüyoruz. Dün Estonya’daydım. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye olarak çok daha güçlüyüz. FETO’ya karşı mücadelemiz yoğun bir şekilde devam ediyor. İçeride ve dışarıda bu hainlerden hesap soracağız. 17 tane hain FETO’cuyu ülkemize teslim aldık. Bunların zihniyeti belli. Bunlar hasta zihniyetli insanlar. Bir çok ülke bu hainlere karşı tedbirlerini alıyorlar. Bu beledan dost ve kardeş ülkeleri kurtaracağız. Çok şükür daha güçlü devam ediyoruz. Şuan diplomasimiz çok daha güçlü. Fırat Kalkanı operasyonun arkasında bu var. Askeriye’nin içerisindeki FETO’cuları temizledik. Şuan askeriye bakımdanda güçlüyüz” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU “ALANYA’MIZIN HER BİR DETAYINI GECE GÜNDÜZ TAKİP EDİYORUM”
Bakan Çavuşoğlu konuşmasına şöyle tamamladı: “Bu yoğun tempomuza rağmen buraları ihmal etmiyoruz. Buralara bizi siz gönderdiniz. Biliyoruz, 12 turizm ve bir çok istekleriniz mevcut. Bizimde vermiş olduğumuz vaatlerimiz var ve bunları yerine getiriyoruz. Antalya-Alanya otobanı, hızlı tren projeleri hazır. Önümüzdeki sene Rusya’dan direk uçuşlar olacak. Sağlık turizmi ile ilgili çalışmalarımız var. Yeni Tıp Fakültesi kuruluncaya kadar Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi faaliyet gösterecek. Sağlık Bilimleri, Turizm ve Spor Bilimleri Fakültelerini Alanya’ya kazandırdık. AKDAĞ’ı Alanya’ya kazandırıyoruz. Kışın ve yazın burası kayak merkezi olarak hizmet verecek. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesini güçlendirmeliyiz. Bu Üniversitelerin şehre katkısı çok büyük. Alanya’yı canlandırıyorlar. Bu canlılık ilerleyen zamanlarda katlanarak artacak. Biz bunları yaparken Alanya kendi değerlerime sahip çıkmalı. Alanyaspor’a da destek olmanız şart. Stadyum her maçta dolamlı. Bu takım Alanya’ya çok büyük katkı sağlıyor. Alanya’mızın her bir detayını gece gündüz takip ediyorum. Bizim asli görevimimizin bir tanesi de sizlere hizmet etmek.”
Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu muhtarların sorularını cevaplandırdı.